Rikke Thomsen
For to år siden skilte Rikke Thomsen sig ud fra mængden på sin egen stille facon. Bare med en guitar ved hånden sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og om hjemve. På et klingende sønderjysk, der alligevel hurtigt overskred regionsgrænserne. For sangene om kærlighed og skrøbelighed kan alle forholde sig til, især når de serveres med små, skæve personlige fortællinger. (Foto: Anna Marin).

 

Marcus Winther-John
Engelsk-fødte Marcus Winther-John har prøvet lidt af hvert. Han sang i gruppen Inside The Whale, men begyndte også at skrive sange til andre: Tim Christensen, Sanne Salomonsen, Peter Belli m.fl. – og til både danske og internationale Melodi Grand Prix og X-Factor. Han optræder dog i høj grad stadig selv med sine melodiske sange og kan krydre sin optræden med erfaringer fra et efterhånden langt musikerliv.

Ester Brohus
Danmarks country-dronning, som gennem mere end 30 år har turneret landet rundt med sine menneskevarme sange og fortællinger – som hun altid er i stand til at binde sammen i en god dialog med sit publikum. Og når vi siger 30 år, er det vel at mærke som solist: Ester Brohus startede med at optræde allerede som barn sammen med sin familie. Nu har hun rundet de 11 cd’er i eget navn, hvoraf flere har resulteret i grammy-statuetter.

Luna Ersahin
Luna Bülow Ersahin trækker dels på det nordiske, dels på det mellemøstlige, og hendes sange beskriver et berejst menneske, der i sin plads mellem to kulturer har valgt at favne hele verden. Luna akkompagnerer sig selv via den tyrkisk/kurdiske saz, og beder du hende synge en sange fra hendes personlige sangskat, findes alt fra Latinamerika til Grækenland, Tyrkiet til Balkan og nordpå til Skandinaviens ballader.

MC Hansen
MC Hansen er sanger, musiker og historie-fortæller. Hans musik bevæger sig i farvandet mellem amerikansk inspireret musik og danske viser – og så er han god til at binde det hele sammen med fortællinger og anekdoter – både på danske og internationale scener. MC har udgivet flere albums – den seneste på dansk – og er faktisk så god, at han også har fået en Danish Music Awards Folk-statuette for sin kunnen.

Kristina Holgersen
Den prisbelønnede sanger og sangskriver Kristina Holgersen vil med Musikalske Besøgsvenner præsentere en koncert med musik til tekster af bl.a. Leonora Christina Skov og Helle Helle. Kristina Holgersen har sit eget ståsted på den danske musikscene og har udgivet fem soloalbums, og byder på en oplevelse hvor musik og litteratur smelter sammen på smuk og forunderlig måde.

Jørgen Thorup
Jørgen Thorup er en dansk musiker, komponist, sanger og tekstforfatter og er nok mest kendt som keyboardspiller i Shu-bi-dua i perioden 1985-2001. Efterfølgende har han turneret med Pretty Maids, sat gang i sin solokarriere og arbejdet sammen med bl.a. Sascha Dupont, Billy Cross, Michael Hardinger og B-Joe. Ved siden af sin karriere som musiker er Thorup desuden formand for både Dansk Kunstnerråd og Spil Dansk samt næstformand for DPA.

Pernille Gunvad
Frankly Female er en anmelderrost sanger og sangskriver fra Aarhus bedre kendt under navnet Pernille Gunvad. Hendes nyeste album (2020), rummer en række sange, der kredser om temaer som næstekærlighed med fokus på hvad der får os mennesker til at vokse og gro gennem livet.  Frankly Female vil under intim-koncerterne for Musikalske Besøgsvenner spille og synge en række af sine sjælfulde sange fra hendes tre album-udgivelser. Hun akkompagnerer sig selv på akustisk guitar og klaver.

Hjalte Ross
Sangskriver, sanger og guitarist Hjalte Ross udgav i efteråret 2018 sit anmelderroste debutalbum ”Embody” – en plade der startede en stor rejse for den unge danske kunstner. Hjaltes sange udfoldes til koncerter på mest følsomme vis og skaber en helt unik stemning i hvilket som helst rum, han slår sin guitar an i, og lader sine poetiske tekster summe ud.

Thyge van Dassen
Thyge van Dassen er en violinist med rødder dybt plantet i folkemusikken. Thyge er vokset op med nordisk folkemusik, men har siden vendt ørene mod USA’s folkemusik og jazz & blues. Han spiller og synger sange fra en svunden tid: Sange om den industrielle revolution, den ensomme cowboy, storbyens pulserende liv og immigranternes færd over prærien. Thyge trakterer også violin og mikrofon i gruppen Trio Svin.