Rikke Thomsen
For to år siden skilte Rikke Thomsen sig ud fra mængden på sin egen stille facon. Bare med en guitar ved hånden sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og om hjemve. På et klingende sønderjysk, der alligevel hurtigt overskred regionsgrænserne. For sangene om kærlighed og skrøbelighed kan alle forholde sig til, især når de serveres med små, skæve personlige fortællinger.

 

Marcus Winther-John
Engelsk-fødte Marcus Winther-John har prøvet lidt af hvert. Han sang i gruppen Inside The Whale, men begyndte også at skrive sange til andre: Tim Christensen, Sanne Salomonsen, Peter Belli m.fl. – og til både danske og internationale Melodi Grand Prix og X-Factor. Han optræder dog i høj grad stadig selv med sine melodiske sange og kan krydre sin optræden med erfaringer fra et efterhånden langt musikerliv.

Ester Brohus
Danmarks country-dronning, som gennem mere end 30 år har turneret landet rundt med sine menneskevarme sange og fortællinger – som hun altid er i stand til at binde sammen i en god dialog med sit publikum. Og når vi siger 30 år, er det vel at mærke som solist: Ester Brohus startede med at optræde allerede som barn sammen med sin familie. Nu har hun rundet de 11 cd’er i eget navn, hvoraf flere har resulteret i grammy-statuetter.

MC Hansen
MC Hansen er sanger, musiker og historie-fortæller. Hans musik bevæger sig i farvandet mellem amerikansk inspireret musik og danske viser – og så er han god til at binde det hele sammen med fortællinger og anekdoter – både på danske og internationale scener. MC har udgivet flere albums – den seneste på dansk – og er faktisk så god, at han også har fået en Danish Music Awards Folk-statuette for sin kunnen.

Luna Ersahin
Luna Bülow Ersahin trækker dels på det nordiske, dels på det mellemøstlige, og hendes sange beskriver et berejst menneske, der i sin plads mellem to kulturer har valgt at favne hele verden. Luna akkompagnerer sig selv via den tyrkisk/kurdiske saz, og beder du hende synge en sange fra hendes personlige sangskat, findes alt fra Latinamerika til Grækenland, Tyrkiet til Balkan og nordpå til Skandinaviens ballader.