Fredag 27. august finder anden del af ”Sound of Silence” projektet sted, denne gang som del af  Det Turkise Telts festugeprogram i Musikhushaven. Begivenheden består af en række koncerter, hvor billedkunstnere på samme tid og ’i samme rum’ med musikere, tegner på ét stort fælleslærred med inspiration fra det fastlagte tema, som denne fredag eftermiddag er mindre ulighed.

“Sound of Silence” er en event-række, der er inspireret af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Intentionen med projektet er, at der med tre planlagte events skabes bevidsthed omkring FN’s vigtige temaer gennem kunstneriske udtryksformer. Med projektet er håbet, at kunstnere og musikerne vil krydse spor, danne nye netværk og samarbejde på tværs af deres genrer og individuelle baggrund i fremtiden.

Eftermiddagens program er som følgende:

Fredag 27. august kl. 13:30 – 17:30 – Det Turkise Telt, Musikhushaven, Vester Allé 3
Tema: “Mindre ulighed”

Musikere:

 
Maher & Salam
Maher & Salam er to musikere fra Syrien som bor i Danmark. Duoen består af Salam som er uddannet klassisk pianist, harpist og derudover synger hun folkemusik, samt Maher som er komponist og spiller oud, et instrument som har en stor rolle i arabisk musik.

 

THORHAN
THORHAN er et nyt samarbejde mellem den prisvindende Tyrkisk/Dansk musiker Orhan Özgür Turan og Den Islandske Musiker/Producer Þór Arnarsson. Med udgangspunkt i deres musikalske forskelligheder skaber THORHAN en lyd, som kan beskrives som en nyfortolkning af tyrkiske folkemelodier blandet med nordisk folk, indie og psychrock.

 

 


Vik & McKenzie

Vik og McKenzie består af den norske folkesangerinde Elisabeth Vik og australske cellist Adam McKenzie. Vik spiller bl.a. også i sit eget folkrock orkester VIIK og McKenzie har både produceret musik til teater og dokumentarfilm. Vik og McKenzie vil tage dig med på en rejse gennem den melankolske norske folkemusik.

Billedkunstnere:


Diego Roig
Diego Roig interesserer sig både personligt og kunstnerisk for den menneskelige identitet, men undersøger også maleriet som medie i sig selv. Diego undersøger sameksistensen mellem et finere, kontrolleret udtryk og de mere frie, ekspressive teknikker for derved at finde frem til spændingen mellem harmoni og forskel.

 

 

 

 

 

 

 

Annette Zieraus
Annette Zieraus praksis bevæger sig i krydsfeltet mellem maleri, skulptur og grafik. Hun arbejder meget eksperimenterende, nogle gange med en humoristisk kant. Hendes kunstneriske udtryk er enkelt og i den abstrakte retning og værkerne har ofte rod i samme undersøgelsesfelt.

 

 

 

 

Leonardo Sagastuy Solis
Leonardos kunstneriske praksis tager udgangspunkt i det moderne menneskes forhold til sig selv og sine omgivelser. Han er optaget af de grænser, vi selv skaber og dem, der bliver skabt for os. Hans arbejdsproces er præget af hurtige strøg og der arbejdes med at forlænge den originale idé eller tanke, før den enten muterer eller ophører med at eksistere.

 

 

Iris Bakker
Iris er uddannet i interaktionsdesign fra Designskolen i Kolding, og det er især de interaktive elementer der er centralt i hendes kunst. Siden Designskolen har hun arbejdet med masser af forskellige arrangementer, udstillinger, workshops og undervisning. Det som driver Iris og hendes kunst, er særligt nysgerrigheden for mennesket samt menneskelige relationer.

 

Nurith Miryam Lumer-Klabbers
Nurith Miryam Lumer-Klabbers stræber efter det præcise og klare udtryk samt den rene linje. Hun arbejder meget grafisk i det sorte/hvide univers (blyantbilleder som hun kalder dem). Når hun skaber billeder, indkapsler hun objektet, energien, fornemmelse og følelsen i streger og flader.

 

 

Tine Hind
Billedkunstner Tine Hind arbejder arbejder både med grafik, tegning og maleri. Tine har skildret mennesker fra forskellige indfaldsvinkler og i forskellige situationer og mennesket har været omdrejningspunkt i hele hendes kunstneriske karriere. Tine har udstillet og rejst i store dele af verden.

 

Projektet præsenteres af billedkunstner Hansine Kirkegaard i samarbejde med ROSA, Radar, Det Turkise Telt, Gruppe 38 og Godsbanen.
”Sound of Silence” støttes via Aarhus Kommunes genstartspulje.
– – –

Foto i top – fra førsteudgaven af Sound of Silence søndag 22. august på Aarhus Ø foran Teater Gruppe 38. Fra venstre ses billedkunstnerne Olivia Willman, Thomas Kruse, Birthe Reinau, Else Ploug Isaksen, Pernille Lærke Andersen og Christel Pilkær Thomsen. (Foto: Søren Jensen Lund).