MentalVoice, Kunsthal Aarhus og ROSA arrangerer minikonference torsdag 16. september med fokus på mental sundhed i præstationskrævende miljøer. Med inspiration fra kunstens, videnskabens og sportens verden sætter vi fokus på mental styrke, kreativitet og ydeevne. Det sker i Kunsthal Aarhus kl. 12:00 – 15:00.

Hvordan kan vi optimere vores præstationsevne?
Hvad kan musikere lære af elitesportsfolk?
Hvordan kan vi blive bedre til at kultivere talent i musikbranchen?

Vi har samlet kyndige og inspirerende ressourcer fra sport, musik, billedkunst og videnskab til en eftermiddag, hvor præstationer, kreativitet og talent bliver omdrejningspunkt for oplæg, paneldebatter og dialoger.

Vi glæder os til nogle inspirerende og spændende timer på tværs af fagligheder.

Program

Velkomst og indledende tanker og perspektiver
Konferencier: Kamilia Amelie (musiker/komponist, MentalVoice)

Keynote: Talent- og potentialeudvikling i sportens verden
Talentforståelser – Talentudviklingsmiljø – Talentmentalitet – Mental styrke
Kristoffer Henriksen (professor og forskningsleder i Learning and Talent in Sport (LETS) på Syddansk Universitet)

Pause

Interview: Mentaltræning og OL-blues
Simone Tetsche Christensen (BMX-cykelrytter og dobbelt OL-deltager)
Interviewer: Peter Ole Pedersen (Kurator, Kunsthal Aarhus)

Paneldebat: Hvordan identificerer og udvikler man talent?
Identifikation af talent – Artistudvikling – Mentalforberedelse

Kristoffer Henriksen (professor og forskningsleder i Learning and Talent in Sport (LETS) på Syddansk Universitet)
Jakob Sørensen (CEO i The Bank)
Nanna Gro Henningsen (billedkunstner og cand.mag. i moderne kultur)
Moderator: Anna Lidell (forkvinde for DJBFA)

Pause

Samtale: At præstere under pres inden for kunst, idræt og musik
Håndtering af performancesituationer – Forberedelse – Mental styrke

Vært: Pharfar (musiker og producer)
Gæster: Rosa Marie Frang (billedkunstner), Mattias Kolstrup (musiker, komponist) og Sara Slott Petersen (atlet og OL-deltager)

Ønsker du at deltage i konferencen, kontakt venligst info@rosa.org for at høre om ledige pladser (adgangstegn udstedes efter først-til-mølle-princippet).

Præsenteret af Kunsthal Aarhus, MentalVoice og ROSA

KONFERENCENS MEDVIRKENDE:

Kristoffer Henriksen
Kristoffer Henriksen er cand.psych., ph.d og professor i sportspsykologi. Han er lektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk universitet. Han forsker i sportspsykologi og talentudvikling og er sportspsykologisk konsulent i Team Danmark. Her har han i mange stået skulder ved skulder med nogle af verdens bedste atleter, når de har skullet præstere under det ultimative pres.

Sara Slott Petersen
Sara Slott Petersen er atlet, som primært er kendt som hækkeløber. Hun vandt både guld ved EM i atletik og sølv ved OL i 2016 i 400 meter hæk – dermed blev hun den første danske kvinde til at vinde et Europamesterskab i atletik og den første danske kvinde til at vinde løbemedalje ved OL. Hun har deltaget ved OL 2012 i London, 2016 i Rio de Janeiro og 2021 i Tokyo.

Jakob Sørensen
Jakob Sørensen er CEO i The Bank og tidligere direktør af pladeselskabet Copenhagen Records. The Bank er et moderne og uafhængigt skandinavisk musikfirma med hovedkvarter i København og kontorer i Stockholm og Helsinki. De arbejder med management, publishing, label og booking.

Mattias Kolstrup
Mattias Kolstrup har siden sine spæde teenageår markeret sig som en karismatisk forsanger i bandet Dúné. Efter fire albums, en lang række hits og et hav af koncerter i hele verden, gik bandet i 2018 hver til sit for at fokusere på nye projekter. Nu er Mattias startet i sit nye projekt Liberty – med den eksplosive live energi og engagementet som fortsatte kendetegn.

Simone Tetsche Christensen
Simone Tetsche Christensen er BMX-rytter og har deltaget ved OL i Rio i 2016 samt i Tokyo 2021 og hentede guld ved World Cup-afdelingen i Manchester i 2019 – ud over flotte placeringer ved europæiske mesterskaber. Hun drømmer om at blive kirurg, men har foreløbig sat sit medicinstudie på pause for at fokusere på sporten.

Nanna Gro Henningsen
Nanna Gro Henningsen er billedkunstner og cand. mag. i moderne kultur og arbejder med installation og videomontage. Hun er en del af the Syndicate of Creatures, en kunstnerdrevet udstillingsplatform. Hun underviser i bl.a. kunsthistorie på Kunsthøjskolen i Holbæk og har arbejdet kunstpolitisk og organisatorisk i bl.a. bestyrelser og flere kunstnerstyrede udstillingsplatforme.

Pharfar (Søren Schou)
Pharfar er noget nær en legende på den danske musikscene, via Bikstok Røgsystem, house-duoen Djosos Krost, dansktop-gruppen Humørekspressen m.v. Cv’et beretter om roller som sanger, trommeslager, skuespiller på børne-tv, producer (for en laaang række danske og udenlandske navne) – og senest podcastvært for MentalVoice i programmet “Pharfar ta’r musikbranchen bagfra”,

Rosa Marie Frang
Rosa Marie Frang er kunstner og radiodokumentarist. Hun er uddannet kunstner fra akademier i Danmark og Sverige og uddannet radiodokumentarist fra DR’s talenthold og fra Radio24syv Dokumentar. I 2020 udgav hun det radiodokumentariske reality lydværk, Rosas Reality Radio. En podcast som har modtaget nogle af Danmarks største medie- og kunstpriser.

Peter Ole Pedersen
Peter Ole Pedersen er uddannet i kunsthistorie og multimedier fra Aarhus Universitet og har en Ph.d. i kunsthistorie med fokus på kuratering, dokumentar, samtidskunst og populærkultur. Han arbejder som kurator, forsker og formidler. Som kurator er Peter Ole Pedersen aktuel med udstillingen, GO EXTREME, på Kunsthal Aarhus.”

Anna Lidell
Anna Lidell er komponist, sangskriver og producer og har bl.a. lavet musik til Netflix, film, teater, spil, radio og podcasts. Hun har mere end 20 musikudgivelser bag sig – blandt andet med duoen Teenage Love. Ud DJBFA er hun i bestyrelsen for SPOT Festival og er næstforkvinde i Koda.

Kamilia Amelie
Dagens konferencier er Kamilia Amélie. Hun er sangerinde, sangskriver og læser psykologi på Københavns Universitet. Og så er hun med i teamet bag MentalVoice – non-profit organisationen, der ønsker at skabe fokus på mental sundhed i den danske musikbranche.