Fredag 10. september finder projektet ”Sound of Silence” sted for tredje gang, hvor der atter sættes fokus på et af FN’s verdensmål. Denne gang foregår begivenheden på Godsbanen i Aarhus, hvor billedkunstnere og musikere i samarbejde sætter fokus på køn og ligestilling.

Formålet med ”Sound of Silence” er til dels at skabe bevidsthed omkring FN’s verdensmål, og event-rækken har gennem to tidligere begivenheder sat fokus på klimaindsats og mindre ulighed gennem kunstneriske samarbejder. Udover at sætte fokus på vigtige temaer,  er håbet at der med projektet kan dannes nye netværk og give anledning til nye samarbejder mellem billedkunstnere og musikerne.

Denne eftermiddag præsenterer Sound of Silence to strygergrupper på musiksiden samt fem billedkunstnere og to performancekunstnere. Denne begivenhed er den sidste ud af tre planlagte, men håbet er, at der på sigt skabes flere events, som hver tager et af FN’s verdensmål op til debat.

Eftermiddagens program er som følgende:

Fredag 10. september kl. 15.00-19.00, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Tema: Køn og ligestilling

MUSIKERE:

Who Killed Bambi

Strygegruppen Who Killed Bambi består af seks klassisk uddannede musikere som er drevet af deres musikalske nysgerrighed. Siden gruppens debut i 2009 har de haft godt med vind i sejlene og har blandt andet optrådt og indspillet med store navne som Father John Misty, Steffen Brandt og Rod Stewart.

Trio col Basso

I 2014 blev gruppen dannet med et mål om, at kunne dele kammermusikkens store følelser og skjulte fortællinger, med forskellige afkroge af Danmarks publikum. Her i 2021 turnerer Trio col Basso med koncertfortællingen ”Nordiske drømme om livet”.

KUNSTNERE:

Hansine Kirkegaard

Hansine Kirkegaard arbejder med grafik og maleri. Ofte sampler hun mange forskellige materialer og teknikker ind i sine værker. Tematisk er hun optaget af at arbejde med psykologiske aspekter af menneskets liv. Ting er ikke altid hvad det ser ud til på overfladen og hvad der er synligt eller ikke synligt for os, afhænger af hvad vi hver især har med os i bagagen fra vores livs rejse.

Diego Roig

Billedkunstner Diego Roig interesser sig for den menneskelige identitet, særligt af psyko-sociologisk karakter. Diego undersøger også maleriet som form og medie, dette gennem eksperimentering mellem et fint, kontrolleret udtryk og mere frie og ekspressive teknikker.

Diana Nordbek

Diana Nordbek arbejder både figurativt og abstrakt indenfor tegning og maleri. Dianas figurative værker omhandler hendes tanker omkring hverdagsbilledet. Desuden arbejder hun med collage og sampling, dette er blandt andet en reference til den zapperkultur, man som menneske er en del af, hvor man bombarderes med informationer som man er tvunget til at forholde sig til.

Birgit Bjerre

Birgit Bjerre arbejder både med tegning, maleri, tableauer og sprog. Hendes emner kredser ofte om helt basale fysiske, naturgivne og menneskelige grundmekanismer. Gennem kunsten søger hun efter arketypiske og genkendelige fænomener, former og symboler.

Andreas Constantinou

Andreas Constantinou er koreograf og performance kunstner. Desuden er han kunstnerisk leder for selskabet HIMHERANDIT Productions, som er blandt de førende indenfor queer kunsten i Danmark. Virksomheden udvikler bl.a. projekter som provokerer og engagerer publikum vedrørende emner som køn, seksualitet og identitet.

Noelia Mora Solvez

Noelia Nora Solvez beskæftiger sig med performance- og videokunst, hvor hun kommunikerer samfundskritik med en humoristisk kant. Hun er desuden optaget af at undersøge feminisme, patriarkatet, køn og magt samt de forskellige strukturer i samfundet. Noelia er repræsenteret på ARoS med videoinstallationsværket Birds, et værk der reflekterer over menneskelig adfærd, med referencer til dyrenes verden.

Leonardo Sagastuy Solis

Leonardo Sagastuy Solis er meget optaget af det moderne menneskes forhold til sig selv og sine omgivelser. Desuden er hans arbejdsproces præget af hurtige strøg, hvor han forsøger at forlænge originale ideer og tanker, før de bliver glemt eller forsvinder.