Aarhus Calling starter i dag i Aarhus –  songwriter- og producer-camp’en der kombinerer internationale danske og internationale A-writers med nye sangskriver- og producertalenter fra den danske musikscene. Her vil de medvirkende gennem de næste tre dage lave musik fra morgen til aften med ambitionen om at skrive morgendagens storhit. Og selvfølgelig skabe nye inspirationer og netværk på kryds og tværs.

De 13 danske talenter kommer fra hele landet og er udvalgt – efter ansøgning – af Aarhus Callings boss Rewan Riko og Cutfather. De 13 sættes så sammmen med et A-hold af sangskrivere på ialt 11, som tilsammen gør Aarhus til en sangskriver-hotspot i denne uge. Der bliver seks producere i hver deres studie, som sangskriverne så arbejder sammen med på kryds og tværs gennem de tre dage.  Fredag aften – på SPOTs sidstedag – præsenteres de medvirkende så for alle de nye sange ved en session, inden de rejser hvert til sit. Hvorefter der – bl.a. via de medvirkendes store netværk –  skal arbejdes på at shoppe sangene.

Aarhus Callings A-holdet består i 2021 af:

CUTFATHER

Producer og sangskriver. Cutfather har siden 1995 haft flere end 20 top 10-hits på den britiske single-hitliste. Cutfather har desuden arbejdet med kunstnere som Kylie Minogue, Christina Aguilera, Pixie Lott, Jordin Sparks, Pussycat Dolls, Westlife, Robyn osv. Har været hjælpedommer og dommer i danske X-factor. Siden 2006 har Cutfather bl.a. arbejdet sammen med Jonas Jeberg. De har skrevet og produceret for Pussycat Dolls, Kylie Minogue, Jordin Sparks, og Pixie Lott.

Anya Jones

Fra UK. Har været A&R og Head of A&R og har arbejdet med at finde og udvikle karrierer for kunstnere såsom Ella Henderson og Leona Lewis. Efter at have været involveret med kæmpe pop-artister i 12 år er hun gået tilbage til at skrive sange på fuldtid. Hun har samarbejdet med US artister såsom Timbaland og Marshmello og i UK med f.eks. Dan Smith fra Bastille og Kamille Purcell.

Conor Blake

Engelsk grammy-nomineret sangskriver, han meste kendte sang er “Piece of your heart” featuring Meduza, hvilket var et kæmpe hit og solgte platin flere gange i UK, Australien, Østrig, Irland og mange flere lande.

Andreas Krüger

Dansk producer med stor indflydedlse på den danske pop scene, han har arbejdet med store danske artister såsom Faustix, Topgunn og Kato, hvilket har givet ham over 20 guld- og platinplade-trofæer

Jasmine Thompson

Engelsk sanger og sangskriver. Hun startede hendes karriere på youtube og i 2019 havde hendes kanal over 3.3 mio subscribers og over 570 mio visninger. Hun har været features på producer Robin Schulz’s sang “Sun Goes Down” hvilket kom på top 10 på mange hitlister i adskillige lande såsom Australien, Tyskland og Østrig.

Benjamin Lasnier og Pilfinger

De to danske producerer Benjamin Lasnier og Pilfinger er to af Danmarks mest succesfulde producere. Pilfinger har produceret for store navne som TopGunn, Johnson og Kidd. Den unge hiphop producer Benjamin Lasiner har tidligere været kendt på Instagram som den danske Justin Bieber-lookalie. Han udnyttede sine mange følgere og store netværk og begyndte at fokusere på musikken. Nu producerer han sammen med Pilfinger musik for selveste Justin Bieber.

Rasmus Gregersen

Rasmus Gregersen har studeret musikproduktion på Rytmisk Musikkonservatorium i København. De sidste 10 år har han arbejdet med musikproduktion, særligt indenfor pop og RnB og har erfaring med at undervise elever i forskellige aldre. Han arbejder til dagligt som sangskriver og producer for GI Music A/S.

 

Daecolm

Født i Zimbabwe men opvokset i London. Sangskriver og producer, særligt indenfor RnB. Han har bl.a. skrevet sange for Chris Brown og Craig David men han fokuserer også på egne udgivelser.

Daniel Schulz

Den unge singer-songwriter Daniel Schulz slog igennem i 2017 med nummeret “Turn Back Time” og hans musik er blevet streamet over 50 millioner af gange. Siden da har Schulz haft flest lyttere i udlandet, lande såsom Tyskland, Holland, USA og Storbritanien og har spillet en række konceter bl.a. i Paris, Hamborg, Wien og Stuttgart.

James Newman

Newman er en britisk singer-songwriter med base i London. Han har tidligere vundet en Brit Award og været nomineret til en Grammy. Han er bedst kendt for at stå bag hits som “Waiting All Night” af Rudimental ft. Ella Eyre samt nummeret “Blame” af Calvin Harris ft. John Newman.

De udvalgte danske talenter er: 
Emilie JK, Per Lykke, Line Eriksen, Cathrine Lassen, Josefine Damtoft, Malthe August, Siri Worsøe, Jack Warren og Marie Møller (alle sangskrivere), samt Simon Grøn & Andreas Kempe og Elias Danielsen (alle producere)

ROSA samarbejder med og støtter Aarhus Calling 2021.