Omkring 25 sange er pt. ved at blive pitchet internationalt som resultat af sangskrivningseventet Aarhus Calling 15.-17. september – et rigtigt stærkt udbytte, fortæller Aarhus Callings direktør Rewan Riko:

– Det er h-e-l-t vildt. Talentniveuaet på Aarhus Calling er så højt niveau, at det til tider kan være svært at hører forskel på talentet og de internationale gæster. Selvfølgelig ér der en forskel, men talenterne er altså lige efter. Og vi er sindssygt stolte at have været med til at booste den udvikling hos kreative sjæle, sangskrivere og producere i Danmark, fortæller Rewan Riko om Aarhus Calling, der i år havde deltagelse af otte danske og otte internationale A-writers – og så 12 danske talenter.

I næste uge er en kondenseret turné-udgave af Aarhus Calling – On Track – så på tur i Aabenraa (NygadeHuset, 8. – 9. november, Kolding (Godset, 10.-11. nov.), Randers (Værket, 12. – 13. nov.) og Aalborg (Korma, 14.-15. nov.) – hvor fire internationale writers sættes op med lokale sangskrivertalenter for at kreere hits sammen:

Hele 45 har sendt en ansøgning ind, som pt er ved at blive gennemgået med henblik på udvælgelse.

– Med det niveau vi mærker, bliver det stort at komme ud og arbejde med talenterne i de danske byer – og jeg er sikker på, at der kommer nye stærke sange med hitpotentiale ud af det, siger Rewan Riko.

– – –
Foto i top: Fra årets Aarhus Calling, Best Talent Song-pris: Fra venstre Samuel Ledet, Marie Møller og Siri Worsøe (Foto: Kevin Kvist).

On Track produceres af Aarhus Calling og ROSA i samarbejde med NygadeHuset (Aarberaa), Godset (Kolding), Væket (Randers) og Korma (Aalborg) – med støtte fra Koda Kultur.