Når JOMI spiller koncert i sit studie på Refshaleøen vil orkestret med blæsere, tangenter, guitar, bas og trommer danne en cirkel og i midten er der gjort plads til tre personer. Tre publikummer. Tre publikummer der bliver til kunstnere. Medskabere af et værk mellem Jomi, musikerne og publikum. De vil spille og skabe en fælles krop.

“Fælles Krop” er en en del af JOMIs musikalske performancerække “Ritualer for Fællesskaber”, som hun har arbejdet med on/off siden 2016 i forskellige kunstneriske udforminger.Intentionen i disse performances er at undersøge og understrege nødvendigheden af fællesskabet. Dette via samskabelse med publikum.

I Coronatien afprøvede JOMI nyt format, hvor hun spillede en 1:1 mini-koncert for en kropsdel. En slags byttehandel. En gipsafstøbning af publikums kropsdele for en koncert. Disse afstøbninger bliver tilsidst til en fælles skulptur.

Nu er formen blevet udvidet en smule sammen med muligheden for at røre hinanden igen.

JOMI fortæller:
“Det foregår i mit studio, hvor jeg har min daglige gang, på Refshalevej i København. Jeg spiller en 1/2 times forstærket koncert med hele det store orkester mens publikum selv laver afstøbninger af en eller flere kropsdele i gips. Alt foregår med afstand imellem os alle, men med muligheden for at hjælpe hinanden. Det er netop mødet mellem afstand og intimitet der gør disse sessions ret elektriske og tankevækkende. Gipsen samler vi allesammen bagefter til en fælles skulptur. Vi mødes og samler fælles materiale og erindring og af det skaber vi en Fælles Krop.”

Koncerten er støttet af ROSA i forbindelse med vores open call “Share your space”. Vi opfordrede musikere til at udarbejde anderledes koncertformater. Nye og overraskende måder at præsentere og iscenesætte musikken på – gerne i en alternativ ramme. JOMIs koncert var én af de fem vores kunstneriske udvalg valgte at støtte.

Læs mere om “Share your space” hér

Pengene kommer fra Statens Kunstfond. Som konsekvens af covid-19 fik genreorganisationerne færre ansøgninger i 2020 til deres internationale transportstøtteordninger end normalt. Efter aftale med Statens Kunstfond er midlerne i stedet kanaliseret over i en række open calls hos genreorganisationerne. Projekterne har til formål at styrke musiklivet efter nedlukningen og har en fælles mission om at bringe den danske musik tilbage i den kollektive bevidsthed hos publikum og samarbejdspartnere i Danmark og resten af verden.

JOMI er aktuel med pladen LYST der har modtaget lutter roser og 5 stjernede anmeldelser. Lyt med her og find mere info om Jomi her