Anna Scharlings alternative koncert-videnskabelige projekt har før slået sine folder i observatoriet på både Kroppedal Museum og i Rundetårn. Næste gang rammer det Østervold Observatorie, og endda på Tycho Brahes 475-års fødselsdag tirsdag den 14.december kl. 18.00, for første gang som udelukkende online-begivenhed, der kan streames direkte fra Facebook.

Af Per Bloch

Med “Sange fra det indre/ydre rum” ønsker Anna Scharling at skabe en kunstnerisk bro mellem astronomi og åndsliv. Helt grundlæggende er disse to områder vidt forskellige, da det ene beskæftiger sig med naturens love og empirisk data, og den anden med individets erfaring og oplevede virkelighed. Trådene samles på samme scene og hylder fællesnævneren, som er lysten til at forstå og afdække sandheden, universel eller ej.

Aftenen kommer til at bestå af et foredrag af Lars Occhionero, der er museumsinspektør på Kroppedal Museum og forsker i videnskaben om stjernernes musik, samt en koncert med Anna Scharlings nye danske sange. Kunstneren Spherical Aberration laver visuals under koncerten.

Over Uranienborg, Tycho Brahes observatorie på Hven, står skrevet “Ved at se ned ser jeg op”, og “Ved at se op ser jeg ned” og det er med de briller “Sange fra det indre/ydre rum” skal forstås. Startskuddet til denne koncert- og foredragsrække var også en sang skrevet til Tycho Brahe, som ender på Scharlings første dansksprogede ep, der udgives til næste år. Skæbnen vil, at vi netop i 2022 fejrer 450 års jubilæet for Tycho Brahes opdagelse af Stella Nova, samme år der af FN er blevet kåret til “Videnskabens År”.

Anna Scharling fortæller:
“Ep’en er et musikalsk og kunstnerisk projekt, hvor jeg leger i grænselandet mellem mening og absurditet i både tekster og arrangementer. Hvordan etablerer man et solidt ‘jeg’, der kan stå stærkt i Verden uden på et tidspunkt at blive ramt af f.eks. psykisk sygdom? Og er der i vores kultur for meget omkringliggende “støj” til at høre, hvad man selv tænker og føler?”

Følg begivenheden og se koncerten tirsdag den 14. december kl. 18.00 her

Koncerten er støttet af ROSA i forbindelse med vores open call “Share your space”. Vi opfordrede musikere til at udarbejde anderledes koncertformater. Nye og overraskende måder at præsentere og iscenesætte musikken på – gerne i en alternativ ramme. Anna Scharlings koncert er én af de fem som vores kunstneriske udvalg valgte at støtte.

Læs mere om “Share your space” her

Pengene kommer fra Statens Kunstfond. Som konsekvens af covid-19 fik genreorganisationerne færre ansøgninger i 2020 til deres internationale transportstøtteordninger end normalt. Efter aftale med Statens Kunstfond er midlerne i stedet kanaliseret over i en række open calls hos genreorganisationerne. Projekterne har til formål at styrke musiklivet efter nedlukningen og har en fælles mission om at bringe den danske musik tilbage i den kollektive bevidsthed hos publikum og samarbejdspartnere i Danmark og resten af verden.