NEUSTART samler 22. juni væsentlige aktører fra det danske og tyske musikliv i Berlin – der er åbnet for branchetilmelding (se nedenfor).

Det er MXD, ROSA og TEMPI, der er gået sammen om at producere et dagsprogram, som byder på koncerter med danske navne og masser af networking. Promus, Music Cities Network og Factory 92 er samarbejdspartnere i fremstødet.

Fremstødet er en del af NEUSTART, som er et fælles initiativ mellem dansk musiks fire genreorganisationer, MXD – Music Export Denmark  og Danmarks Ambassade i Berlin. Initiativets formål er at understøtte en ny begyndelse for musikkens mange scener og at styrke samarbejdet mellem dansk og tysk musik.

Conny Jørgensen (ROSA), Laia Kverneland (Tempi) og Thomas Rohde (MXD) pointerer i en fælles udtalelse om NEUSTART:

“Tyskland er et af de vigtigste musikmarkeder, og den tyske branche er en af de vigtigste samarbejdspartnere for dansk musik. Det er derfor oplagt at pulje vores organisationers og ambassadens netværk og øvrige ressourcer omkring en fokuseret indsats på markedet. Ligesom det er oplagt at samarbejde med PROMUS og Music Cities Network ift. det konkrete fremstød”.

Program

Det dansk-tyske branchetræf afholdes på spillestedet Badehaus i Berlin 22. juni og omfatter følgende:

1. Eftermiddagens program
Eftermiddagen byder på tre solistiske showcases (max. to personer på scenen). Mellem koncerterne vil der være networking med den tyske musikbranche, arrangeret i samarbejde med Promus og Music Cities Network.

Koncerterne, der hver har en varighed på omkring 25-30 minutter, er ikke åbne for det lokale tyske publikum. Det er med andre ord en mulighed for at præsentere sin musik for den dansk-tyske branche i en intim, opmærksom ramme.

Der søges om at optræde på en af de tre solist-showcases her (deadline: 1. marts).

De tre navne udvælges af ROSA.

De udvalgte artister er garanteret støtte fra MXD på vanlige vilkår.

2. Netværksmiddagen
Inden aftenens koncerter afholdes en klassisk netværksmiddag for de danske og tyske branchefolk.

3. Aftenens koncertprogram
Aftenen byder på fire koncerter, der også er åbne for det lokale tyske publikum.

Tre navne udvælges af MXD (af MXD’s bestyrelsesleder og direktør). Artister/bands inden for genrerne pop, hiphop, electronica, rock, heavy-rock og metal kan søge om disse pladser via formularen her (deadline: 1. marts).

De udvalgte artister/bands er garanteret støtte fra MXD på vanlige vilkår.

Et navn udvælges af Tempi. Artister/bands inden for genrerne global music, folk music, global music, folk songwriters og americana kan søge om denne plads via formularen her (deadline: 1. marts).

Den udvalgte artist/band er garanteret støtte fra TEMPI på vanlige vilkår.

Sådan deltager du som brancheperson
Danske branchefolk kan deltage ved at tilmelde sig her (deadline: 1. juni): Tilmeld dig her.

Deltagelsen er gratis og inkluderer networking om eftermiddagen og netværksmiddagen med de tyske branchefolk.

Alle danske branchefolk kan deltage. Hvad enten man har en artist i line-up eller ej, vil det være en god mulighed for at møde branchefolk fra førende tyske musikselskaber. Der er dog en begrænset kapacitet, hvorfor interesserede bør tilmelde sig hurtigst muligt. Hvis tilmeldingen er større end kapaciteten forbeholder vi os ret til at udvælge deltagerne ift. relevans.

Danske branchefolk kan søge om støtte til rejse og ophold via MXD her: “eksportstøtte til branchefolk”.

De tyske branchefolk og promo
Vi sigter mod at invitere ml. 60-70 tyske branchefolk. De danske artister og deres danske musikselskaber er velkomne til at komme med ønsker til udvælgelsen af de tyske branchefolk.

I månederne op til eventen vil der være en PR-kampagne i Tyskland for fremstødet og de medvirkende artister, som vores tyske partner, Factory 92, forestår.

Programmet kort
Dato: 22. juni, 2022
Hvor: Badehaus Berlin, Berlin
Eftermiddagsprogram med networking og akustiske koncerter kl. 15.00-18.00
Netværksmiddag kl. 18.00-20.00
Aftenprogram med fire koncerter kl. 20.00-01.00
Neustart er et samarbejde mellem ROSA, SnykTempi, JazzDanmarkMXD og den danske ambassade i Berlin om at styrke danske musikeres aktivitet i Tyskland.

På neustartmusik.org kan man nu læse alt om initiativet, følge med i nyheder og datoer for arrangementer, open calls og finde kontaktinformation. Man kan også følge instagramprofilen @neustartmusik_denmark.