Sæt stort kryds i kalenderen: Onsdag 17. august skal vi atter hylde den bedste bluesmusik herhjemme, når der uddeles Danish Music Awards-statuetter på Turbinen i Randers. Billetsalget starter i dag.

Aftenen vil tage publikum gennem forskellige inkarnationer af bluesens mange ansigter. Fra det traditionelt forankrede til det overraskende – alt sammen med en tydelig blå tråd gennem musikken. Vi vil gerne underholde, samtidig med at vi på respektfuld vis udvider og udfordrer genrens rammer.

For at ramme plet har vi bedt en gruppe repræsentanter fra musikmiljøet om at komme med indspark til, hvordan DMA Blues bedst kan gavne den danske blues-scene. Gruppen består af repræsentanter fra de to musikalske fagforeninger og interesseorganisationer,  Camilla Overgaard og Henrik Jansberg (DMF), Benjamin Koppel og Sara Indio (DAF), Mette Fossing fra BluesDanmark samt musikerne Thorbjørn Risager og Sarah de Silva. Gruppens input vil indgå i overvejelserne omkring det endelige program for festaftenen, som offentliggøres snarest muligt. Og det bliver en fest: Prisaftenen er  et af højdepunkterne i Randers Festuge.

Men allerede nu kan alle interesserede byde ind med, hvilke danske kunstnere, vi skal hylde den 17. august. Der er åbnet for indstillinger i fire kategorier, og det er ud fra de indstillinger, at en dansk/international DMA Blues-jury vil foretage deres nomineringer.

Årets Danske Bluesudgivelse: Gælder danske album (cd, lp, streaming m.v) udgivet i perioden 1. maj 2021 – 11. april 2022. Indstil her.

Årets Blues Livepris: Bedømt ud fra fysiske liveoptrædener, men igen i år også online koncerter, streaming-koncerter, sammenhængende liveudsendelser m.v. af ca. 25. minutters varighed eller mere. Periode 1. maj 2021 – 11. april 2022. Indstil her:

Ud Af Det Blå-prisen: Prisen gives til et nyt navn/ubeskrevet blad, der i det forgangne år i særlig grad har gjort sig bemærket, enten med et nyt og anderledes take på en blå musikalsk feeling eller som besidder et særligt talent, musikalitet og forståelse for bluesmusikken og dens beslægtede genrer. Indstil her.

Ud over de tre DMA Blues-statuetter skal vi også uddele prisen som ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman” – en hyldest til en ægte blå ildsjæl, der har særlig betydning for blues-miljøet herhjemme. Indstil her.

Der er deadline for indstillinger 30. april. Årets nominerede offentliggøres 2. juni.

Billetter kan købes her.

Det er JazzDanmark, ROSA, Tempi og Turbinen, der arrangerer DMA Blues 2022 med støtte fra Randers Festuge samt Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

– – – –

Fotos fra DMA Blues: Jakob Lerche