ROSA og Levende Musik i Skolen (LMS) går sammen om at tilbyde alle landets efterskoler professionelle koncerter mindst en gang årligt – allerede med virkning fra næste skoleår. Initiativet imødekommer samtidig Statens Kunstfonds nationale vision om, at alle grundskoleelever skal opleve professionelle livekoncerter.

LMS har arbejdet med professionelle skolekoncerter siden 1992, og ROSA har gennem de seneste 15 år arrangeret turneer med nye musikalske navne på danske efterskoler. Det er derfor et perfect match, at de to parter nu går sammen om at præsentere professionelle koncerter på alle danske efterskoler mindst en gang årligt.

Samarbejdet tager afsæt i, at Statens Kunstfond og partierne bag den gældende finanslov har besluttet, at alle grundskoleelever i kongeriget hvert år skal møde levende musik i form af en professionel skolekoncert. Parterne  har siden afsat i alt 40 mio. kroner til at opfylde målsætningen. LMS er tovholder på det omfattende musikfremstød på skoleområdet, og sideløbende med koncerterne på folkeskoler og fri/privatskoler bliver det altså nu efterskoleelevernes tur til at opleve koncertmagien. Her har LMS allieret sig med ROSA, som nu på 16. år opererer på området via projektet E-Tur, der præsenterer over 50 koncerter årligt med upcoming-bands på landets efterskoler.

Kurateret kvalitet til alle

Konstitueret direktør i LMS, Gitte Abildtrup, ser frem til at realisere efterskolefremstødet sammen med ROSA:
“Ingen skoleelever skal snydes for mødet med den levende musik, og vi har virkelig glædet os til at indlede dette samarbejde. LMS byder ind med kvalitet, 30 års erfaring, et håndplukket, professionelt kunstnerkatalog med genrebredde og undervisningsmaterialer klar til brug. ROSA, som i mange år har siddet i vores bestyrelse og derfor er en del af vores DNA, kommer med en uvurderlig målgruppeerfaring fra efterskoleområdet, som vi er glade for at de vil dele med os i dette samarbejde. Sammen er vi klar til at løse opgaven og glæder os til at komme i gang”.

Forenede kræfter gavner efterskolerne

Direktør for ROSA, Conny Jørgensen, supplerer:
“Vi glæder os rigtig meget til at tage hul på det nye samarbejde med LMS og dermed samle kræfterne om at give efterskoleeleverne flere gode musikalske oplevelser. Formålet er virkelig at booste området og dermed nå ud til et langt større antal efterskoler. Samtidig muliggør samarbejdet, at der kan udvikles flere forskelligartede koncerttilbud, og at der kan leges med formaterne. ROSA fortsætter naturligvis E-turs-konceptet, som vi kender det, da det har stor betydning for både efterskolerne og ikke mindst de upcoming musikere, som får en uvurderlig erfaring foran et større publikum.”

Fælles oplevelser danner den enkelte
Forstander Thomas Hagge fra landets største musikefterskole, Klejtrup Musik- efterskole, glæder sig over samarbejdet og over, at samtlige efterskoler nu får nem adgang til at gøre den levende musik til en fast del af skoleskemaet:

“Samarbejdet mellem ROSA og LMS er et fantastisk tiltag med et enormt potentiale. Livekoncerter leverer dannelse til efterskoleeleverne dels på den gammeldags, lidt opdragende facon med ‘sådan gebærder man sig til koncert’ – og dels i den kontekst, der handler om at vise de unge, at vi som mennesker primært ‘er noget’ i kraft af de fællesskaber, vi indgår i. Som del af publikummet til en velfungerende livekoncert uanset genre oplever de unge, at de ikke selv behøver at være i centrum for at have det godt. De kan nyde selvforglemmelsen og slippe for at spille en rolle eller bære en maske og bare give sig hen i deres sansers vold i nuet og i fællesskabet. Det har alle unge behov for at føle, og det har alle efterskoleelever naturligvis også. Derfor bør alle efterskoler sikre eleverne livekoncerter hvert år.”

– – – 

I løbet af maj udsender det nye samarbejde information med kunstnerkatalog og mulige koncerter til alle landets efterskoler.

LEVENDE MUSIK I SKOLEN

Levende Musik i Skolen er nationalt kompetence- og formidlings-center for skolekoncerter, der har til formålat give alle landets børn og unge oplevelser med genrer af levende musik af høj kunstnerisk kvalitet. LMS er Danmarks største koncertarrangør og sikrer med omkring 3000 årlige koncerter op mod 350.000 børn og unge

For yderligere info – kontakt venligst:

Gitte Abildtrup
Konstitueret direktør
Levende Musik i Skolen
gitte@lms.dk
2893 1525

Conny Jørgensen
Direktør
ROSA
conny@rosa.org
4025 3444

Foto i Top – LMS Festival (Foto Christian Brandt)

Foto nederst: Mekdes på E-Tur.