For første gang siden projektet Pop-Pilot så dagens lys i 2012 bliver Aarhus omdrejningspunktet, når ROSA i samarbejde med Aarhus Musikskole og de tre regionale spillesteder Train, Voxhall og Radar går sammen om at lave Pop-Pilot Camp i skolernes efterårsferie – en uges musiklejr for unge piger, transpersoner og non-binære med fokus på fællesskab, empowerment, originalitet og selvfølgelig ikke mindst musik og kreativitet.

At der ér brug for initiativer som Pop-Pilot, blev understreget så sent som i marts, da rapporten “Hvorfor er der så få kvinder i musikken?” så dagens lys – udgivet af ROSA og de øvrige danske genreorganisationer plus Koda og Kvinfo. En rapport som forstemmende fortalte om forskelsbehandling, begrænsede karrieremuligheder og at kvinder er voldsomt underrepræsenterede på stort set alle niveauer af musiklivets økosystem.

Der er ikke noget quick-fix til at opnå en ændring – kun vedvarende målrettet arbejde. Og med Pop-Pilot som et af flere initiativer ønsker ROSA at være med til at tilbyde en paraply af musikaktiviteter, der har som formål at få piger, ikke-binære og transpersoner til at interessere sig for og beskæftige sig med musik – og herunder er bl.a. Pop-Pilot Camp. 

Campen ledes af professionelle kvindelige musikere med stor erfaring fra egne musikalske karrierer og henvender sig til såvel helt uøvede som unge, der allerede har stiftet bekendtskab med musikkens verden. Interesserede i alderen 13 til 20 år kan deltage på lejren og efter en uge vende hjem styrket i troen på egne kreative og musiske evner samt mættet af gode musikalske oplevelser og med masser af nye venner.

At Pop-Pilot Camp i år laves i samarbejde med de tre Aarhus-spillesteder betyder bl.a., at deltagerne kan få indsigt i emner som sceneproduktion, lys- og lydarbejde, koncertforberedelse og -afvikling – udover det musikalske samarbejde og det sociale samvær med de andre deltagere på campen.

Der er allerede mange tilmeldte til årets camp, men der er stadig enkelte pladser. Læs mere og find tilmelding på www.poppilot.dk // www.facebook.com/poppilotdk // www.instagram.dk/poppilotdk