Rosa Salamon
Den københavnske kontrabassist og sanger, Rosa Salamon, optræder med groovede kompositioner, der lader publikum glemme verden omkring sig for en stund. Salamons lyd er varm, farverig, opmuntrende, retro og moderne med tydelige rødder i jazz, oldschool RnB og soul. Hun optræder internationalt både som solist og som bandleder i Rosa & the Salmons.
(Foto: Katerina Savina & Daniel Elior)

Kenneth Thordal
Kenneth Thordal startede sin musikalske karriere på 80’ernes punkscene. Den dag i dag har hans musik stadig en snert af punkens sorthed, men der har dog sneget sig både lys, håb og kærlighed ind. Udover at være en produktiv sanger og sangskriver er Thordal også blandt andet teater- og filmkomponist, kapelmester, klummeskribent og underviser i sangskrivning. I efteråret 2022 drager Kenneth Thordal på en litterær og musikalsk tour med forfatter Knud Romer. (Foto: Jonas Pryner)

Tine Mynster
Med stort nærvær og autenticitet spiller og synger Tine Mynster sange om hverdagens små øjeblikke. Med afsæt i singer-songwriter traditionen er Mynsters musik socialpoetisk pop, der uden omsvøb tager livets svære og tunge emner op. Hun udgav i 2015 albummet Hjerteland og i 2022 Lige Nu. Tine Mynster har derudover udgivet en lang række musik til børn og deres voksne.
(Foto: Christina Ann Sydow)

Carsten Knudsen
Carsten Knudsen er måske bedst kendt fra De Nattergale og hans ikoniske rolle som Gertrud Sand i The Julekalender. Med stort overskud og komisk snilde, spiller han sange, der er finurlige betragtninger over livet med alt, hvad det indebærer af stort og småt. Carsten Knudsen spiller på alt fra guitar til ukulele og trædeorgel og hans kompositioner trækker på et væld af stilarter. Det hele bundet sammen af hjertevarm lyrik.
(Foto: Tristan Stedman)

Ida Wenøe
Man kan kalde Ida Wenøe for en moderne troubadour. Hendes musikalske univers har dybe danske rødder i Carl Nielsen og Sebastian, men trækker også på amerikanske forbilleder som Joni Mitchell og Leonard Cohen. Lyden og lyrikken skaber en atmosfære, hvor mørket og lyset lukkes ind på lige fod og det er tydeligt, at Ida Wenøes musikalske verden er helt hendes eget. Ida Wenøe er tidligere frontfigur i folktrioen Boho Dancer, har turneret internationalt og spillet mange koncert for børn og unge. (Foto: Zarko Ivetic)

Jørgen Thorup
Jørgen Thorup er en dansk musiker, komponist, sanger og tekstforfatter, der nok mest er kendt som keyboardspiller i Shu-bi-dua i perioden 1985-2001. Efter sin tid i Shu-bi-dua har han turneret med Pretty Maids, skabt en solokarriere og arbejdet sammen med blandt andre Sascha Dupont, Billy Cross, Michael Hardinger og B-Joe. Ved siden af sin karriere som musiker er Thorup forperson for Spil Dansk. Jørgen Thorup deltog i også i Musikalske Besøgsvenner i 2021. (Foto: Kim Vadskær)

Camilla Overgaard
Camilla Overgaard er sangskriver og guitarist, der fremfører sine sange med lige dele humor og lige dele inderlighed. Man mærker tydeligt hendes store kærlighed til litteratur, sprog og historiefortælling i hendes sangskrivning. På EP’en Det er ganske vist fra 2019, har Overgaard fortolket seks mindre kendte eventyr af H.C. Andersen for at undersøge, hvad det vil sige at være menneske.
(Foto: Stine Vejen)

Rasmus Bak Christiansen
Poetisk og social musik er kendetegnet for multiinstrumentalisten Rasmus Bak Christiansen. Han begår sig på tværs af genrer og henter sin inspiration i den danske sangskat, spansk flamenco, brasiliansk samba og bossa nova. Bak Christiansen er guitarist i grupperne Trubaduren & hans Rockband og Tundra og pianist i duoen Stjernholm & Christiansen.
(Foto: Per Bergmann)

Emma Hørlyck
Anekdoter og poetiske popsange er omdrejningspunktet for Emma Hørlycks musik. Hørlyck er sangskriver, artist, komponist og foredragsholder, blev som den første i Danmark optaget på MGK Sangskrivning i 2016, modtog i 2018 Engelsholm Højskolelegatet af Mads Langer og udgav i 2020 to albums. Trods det imponerende CV brænder Emma Hørlyck for at vise det ensrettede 12-tals Danmark, at man godt kan gå mere kringlede veje i livet.

Jonas Dahl
Jonas Dahls sange leder måske tankerne hen på C.V. Jørgensen, Steppeulvene og TV2, men de er umiskendeligt helt hans egne. Under den sindrige og humoristiske sangskrivning gemmer der sig et skarpt samfundskritisk blik. Jonas Dahl er også “manden de kaldte Sonja”. Han var sangskriver, forsanger og departementschef i den forhenværende besætning af bandet Sonja Hald, der i 2014 vandt P3’s KarriereKanonen.
(Pressefoto)

(Foto: Camilla Overgaard på musikalsk besøg hos Elise i Ørting i 2022. Fotograf Per Bloch)

Musikalske Besøgsvenner 2021 arrangeres af ROSA i samarbejde med Dansk Røde Kors, Ældre Sagen og Aarhus Universitet –  Department of Anthropology med støtte fra Region Midt. ROSA støttes af Statens Kunstfond.