Når den danske blues skal hyldes 17. august på Turbinen i Randers bliver det med med Miriam Mandipira og Thorbjørn Risager i de solistiske hovedroller. 

Stjernesolisterne er fundet til DMA Blues. Dels Miriam Mandipira, der er født og opvokset i Zimbabwe, som kombinerer de store stemmer fra fortiden med lyden af i dag: Musikken er blues, soul, jazz og gospel bundet sammen af Mandipiras helt specielle og stærke stemme, der behersker alle lejer, fra det bløde dybe til det krystalklare høje. Og så er Thorbjørn Risager tilføjet som strengemesteren med et guitarspil, der både er fordomsfrit og fornyende i sin tilgang til de blå rødder – med afstikkere til funk, gospel, soul og rock ’n’ roll. Risager har allerede flere DMA-prisen på samvittigheden

Jesper Bo, Tove Sørensen, Joachim Svensmark, Anne Kirstine Winkler, Sarah Da Silva og Nisse Thorbjørn er i forvejen afsløret som aftenens blå husorkester. Sammen med Miriam Mandipira og Thorbjørn Risager tager de publikum med på en musikalsk rejse, der både hylder de blå traditioner og viser de nye blå takter.

Men DMA Blues er også en prisfest. Og til aftenens show skal der uddeles fire priser; Årets Danske Bluesudgivelse, Blues Liveprisen, Ud Af Det Blå-prisen og Årets Hoochie Coochie Man/Woman. Læs mere om aftenens husorkester og de nominerede her. 

DMA Blues foregår i Ridehuset i Randers 17. august som del af Randers Festuge. Billetsalget er allerede i fuld gang. Læs mere her. 

(Pressefoto: Miriam Mandipira)
(Pressefoto: Thorbjørn Risager)

DMA Blues 2022 arrangeres af JazzDanmark, ROSA, Tempi og Turbinen. Det er støttet af Randers Festuge og Projektstøtteudvalget for Musik under Statens Kunstfond.