I disse dage er den danske musikbranche på fremstød i Berlin og Hamborg med både netværksmøder og koncerter. Og det har de tyske medier allerede noteret sig. 

ROSA og de andre danske genreorganisationer er taget syd for grænsen for at udbrede kendskabet til dansk musik: Netværksmøder, der giver rig mulighed for at skabe musikalske samarbejder på tværs af den dansk-tyske grænse. Koncerter, der giver et tysk publikum mulighed for at stifte bekendtskab med den pulserende danske livescene. 

Den nyhed har de tyske medier kastet sig over. Der har været føromtale i de anerkendte magaziner Kulturnews og Piranha. Tysklands svar på Gaffa – Diffus – gæster netværksdagen den 22. juni for at lave en reportage om NEUSTART projektet. Og Lydmor er med i RBB Radioeins den 22. juni, hvor hun vil fortælle om sin musik og spille fire livenumre. 

Stærke danske livekoncerter

Fremstødet i Tyskland er en del projektet NEUSTART, der vil fremme samspillet mellem den danske og tyske musikbranche. Men den danske livemusik skal også høres.

I Berlin er der intime showcase koncerter med Goss, Lydmor og Mekdes og fulde koncerter med Saveus, Dopha, Tuhaf&D/Troit. Under Altonale Kulturfestivalen i Hamborg får publikum en chance for at møde et veloplagt dansk koncertprogram med blandt andre JJ Paulo, Maria Klippel og AddisAbbabaBand kurateret af spillestedet Turkis i Aarhus. 

NEUSTART er et fælles projekt skabt af dansk musiks fire genreorganisationer; Tempi, JazzDanmark, Art Music Denmark (tidligere Snyk) og ROSA i samarbejde med Music Export Denmark (MXD) Kulturministeriet, Kunststyrelsen og Danmarks Ambassade i Berlin. NEUSTARTs formål er at rebooste samspillet mellem den danske og tyske musikbranche oven på corona.

(Mekdes. Foto: Petra Kleis)