Anden sæson af musikalske besøgsvenner er i gang med mere end 20 planlagte koncerter før sommerferien står for døren. Årets hold inkluderer både en Nattergal og en Shub’er.

Mere end halvdelen af de udvalgte musikere i dette års udgave af Musikalske Besøgsvenner har allerede spillet deres første koncerter. Carsten Knudsen har været sydpå i Vejen, mens Jonas Dahl drager nordpå til Thisted. Og så har Tine Mynster og Camilla Overgaard spillet koncerter i hjertet af Aarhus. 

Om koncerten med Camilla Overgaard i Ørting, siger besøgsvennen Elin:
Jeg fik lov til at være besøgsven hos min mor, da hun den 15. juni havde besøg af Camilla Overgaard. Sikke en fantastisk oplevelse at få besøg af en sangerinde, som var fantastisk åben, venlig og passede ”godt ind” i denne specielle og nære form for koncert. Koncerten er enestående, fordi den foregår i eget hjem, og jeg blev meget berørt af stemningen. Jeg og min mor fik livsvisdom – som gav anledning til eftertanke.”

Og om koncerten med Jørgen Thorup i Carlshuse, Søborg, har Aktivitets- og frivilligkoordinator, Malene Grue Østergaard, udtalt:
“Det var en KÆMPE succes at have Jørgen Thorup ude at spille i Carlshuse i torsdags. Der var store forventninger og folk glædede sig meget – og INGEN blev skuffede!! TAK for at give vores søde brugere af Carlshuse den musikalske oplevelse.”

Musikalske Besøgsvenner bliver taget godt imod
Der er stor efterspørgsel efter koncerterne og datoerne for koncerterne til efteråret er så småt kommet på plads med koncerter i hele landet. Og så er der rosende ord med på vejen fra projektets forskellige samarbejdspartnere.  

Malene Borberg Sarwar, Udviklingskonsulent for Røde Kors erklærer:
”Vi glæder os over det skønne initiativ fra ROSA, og vi ser frem til at det gode samarbejde fortsætter også i år, hvor musikken og nærværet er i højsædet. Vi er sikre på, at der kommer endnu flere mindeværdige oplevelser ud af det.”

Årets hold består af Rosa Salomon, Kenneth Thordal, Tine Mynster, Carsten Knudsen, Ida Wenøe, Jørgen Thorup, Camilla Overgaard,  Rasmus Bak Christiansen, Emma Hørlyck og Rasmus Dahl. Læs mere om de 10 her.

(Foto: Camilla Overgaard på musikalsk besøg hos Elise i Ørting i 2022. Fotograf Per Bloch)

Musikalske Besøgsvenner arrangeres af ROSA i samarbejde med Dansk Røde Kors, Ældre Sagen og Aarhus Universitet –  Department of Anthropology med støtte fra Region Midt. ROSA støttes af Statens Kunstfond.