ROSA gennemførte i juni for første gang nogenside et open call til bestyrelsen. Det gik over al forventning! Vi er glade for at kunne præsentere ROSAs to nye bestyrelsesmedlemmer – Eva Rehling og Egil Bjørnsen.

Eva Rehling er chef for spillestederne Amager Bio og Beta. Derudover sidder hun i København Kommunes Musikudvalg, hvor hun har taget hul på sin anden periode, som repræsentant for Dansk Live. Endvidere sidder hun i bestyrelsen for Jazzhus Montmartre.

Musikken og det kreative har, siden hun var barn, været del af Evas liv, og er løbende blevet integreret i hendes professionelle virke. Hun har arbejdet i flere forskellige brancher og kommer med et blik, der også rummer aspekter som ligger udenfor musikbranchen.
Tidligere jobs har bl.a. været leder af den digitale kunsthal DIAS og kommunalt arbejde inden for kultur- og fritidsområdet. Eva har derfor stor erfaring med at samarbejde med offentlige forvaltninger.

Egil Bjørnsen har usædvanlige kompetencer i dansk kulturliv, da han har kombineret job som underviser og forsker med ledelse. Siden oktober 2020 har han ledet Rytmisk Center i København, den førende udbyder af kurser i rytmisk musik for både voksne, børn og unge på amatørniveau i København. Før det ledede han opbygningen af Udviklingsplatformen for Scenekunst, som er en platform for vidensdeling og netværk for professionelle, selvproducerende scenekunstnere og producenter, finansieret af Statens Kunstfond og Bikubenfonden. Herigennem startede han publikumsudviklingsprojektet Applaus og var ansvarlig for projektet i perioden 2018 – 2020.

Egil har stor faglig indsigt i kulturpolitik og kulturledelse generelt og et indgående kendskab til kulturinstitutioners relevans med særligt fokus på diversitet. Han har i hele sin karriere været optaget af at demokratisere kulturtilbuddet med stor vægt på publikumsudvikling og kultursektorens ansvar for at fejre mangfoldigheden.

ROSAs bestyrelse udtaler:
”Vi modtog virkelig mange interessante og velkvalificerede ansøgninger, og vi er meget taknemmelige for den store interesse for at deltage i arbejdet i bestyrelsen. Tak for det.
Vi manglede to nye bestyrelsesmedlemmer, og vi bestræbte os på at finde de kandidater der bedst kan supplere bestyrelsen med kompetencer og erfaringer, vi ikke har i forvejen, og som kan dække de områder, der forsvandt fra bestyrelsen, da Nanna Kalinka Bjerke og Lars Sloth trådte ud i maj”.

ROSAs bestyrelsesleder Anja Følleslev siger:
”Jeg og resten af bestyrelsen glæder os rigtig meget til samarbejdet med de to nye bestyrelsesmedlemmer. De bringer bestemt erfaringer og perspektiver med fra deres tidligere og nuværende virke, som bidrager til den fortsatte udvikling af ROSA – til gavn for dansk musikliv”.
– – –
Foto i top: Goss – Mads Damsgaard – brød ud af rammen og lokkede alle med udendørs, da sangeren var del af NEUSTART-projektet i Berlin 23. juli, som samlede den danske og tyske musikbranche. ROSA var medarr. af arrangementet.