Fire priser skal uddeles onsdag i Turbinen på Værket i Randers – og hver af musikerne i husorkestret tager deres favoritnumre med.

Danish Music Awards Blues 2022 når sin store konklusion onsdag aften, der i den grad har ”yndlings-blues” som tema:
Ikke blot er sangeren Miriam Mandipira og guitaristen Thorbjørn Risager årets stjerne-solister: Hver af de syv musikere i festaftenens husorkester har fået til opgave at tage et favorit-bluesnummer med hjemmefra.

Så Jesper Bo (hammond/piano), Tove Sørensen (bas), Joachim Svensmark (guitar) og Rune Højmark (lap-steel og guitar), Anne Kirstine Winkler (trommer), Sarah Da Silva (sang) og Nisse Thorbjørn (sang/mundharpe) møder hver op med en personlig blues-trumf til festen. Ud over andre blå musikalske udfordringer, som husorkester og solister skal løse i fællesskab.

Fire priser
Men ingen DMA-fest uden statuetter, og i år uddeles tre af slagsen: ”Årets Danske Bluesudgivelse”, ”Blues Liveprisen”, ”Ud Af Det Blå”-prisen som anerkender nye  – og derudover skal vi hædre årets ildsjæl med prisen som ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman”.

Det bliver godt. Det bliver blåt. Og med få billetter tilbage bliver det også i en fortættet stemning.

DMA Blues 2022 arrangeres af Tempi, JazzDanmark, ROSA og Turbinen i Randers – med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfond.
DMF – Dansk Musiker Forbund og DAF – Dansk Artist Forbund har hver sponseret en af aftenens statuetter.