FIRE PRISER, FEST OG FULDT HUS TIL DMA BLUES 

Tre DMA-statuetter og en ildsjælspris fandt deres rette ejere, da Danish Music Awards Blues onsdag aften fejrede den danske bluesscene i Ridehuset i Randers. (Alle fotos: Frank Nielsen)

2 1/2 times show blev det til, men så var den fulde sal også vidne til en aften, der kom godt rundt i musikkens blå kroge via det 7 m/k stort hus-bluesorkester – som hver havde taget et blues-favoritnummer med til festen – og aftenens stjernesolister Miriam Mandipira (billedet øverst) og Thorbjørn Risager. Samt prisoverrækkelserne selvfølgelig.

Til arrangementet blev der uddelt fire priser, for “Årets Danske Bluesudgivelse”, “Blues Liveprisen”, “Årets Hoochie Coochie Man/Woman” til årets ildsjæl og så den senest tilkomne pris “Ud Af Det Blå”, der tildeles et nyt navn, der har et nyt og anderledes take på bluesmusikken.

Årets Danske Bluesudgivelse 2022:
Mike Andersen: ”Raise Your Hand”

Begrundelse: ”Med vanligt musikalsk overskud og afstikkere til både soul, rock og New Orleans jazz stikker en af de seneste tyve års mest markante bluesartister ud. Ikke kun som blueskunstner, men som en både innovativ og traditionelt forankret komponist med et stilsikkert greb om det velkendte og en eje for sin musik”.

Blues Liveprisen 2022:
Mike Andersen

Indstillingen siger bl.a.: “Mike Andersen er i særklasse på den danske musikscene. Han brænder i den grad for blues, og han brænder i den grad for at gi’ sit publikum en helt særlig koncertoplevelse. Og det hver eneste gang!  Han har en fabelagtig vokal og et sublimt guitarspil, og på scenen oser han og bandet af overskud, spilleglæde, god energi og professionalisme”. 

“Ud Af Det Blå”-prisen 2022:
Lasse Storm

I indstillingen siges det bl.a.: ”Lasse Storm har det sidste års tid gjort sig bemærket med en række blåtonede udgivelser, der lyrisk såvel som musikalsk har bidraget til at holde bluespræget musik i live på flere af de helt brede danske radio-, live- og streamingplatforme. Debutalbummet “Holmegårdsvej og andre historier” bød på en traditionsfornyende blanding af roots, folk, blues, indie og urban pop, der bl.a høstede en sangskriver-pris, anmelderroser, radiorotationer, playliste-adds og debuterede som “ugens album” på P4”.

Ildsjælsprisen ”Årets Hoochie Coochie Man 2022”:
Rasmus Vinther – Mojo Blues Bar

Motivation: ”Det kræver en helt speciel ildsjæl at dedikere sit liv til at drive Danmarks ENESTE blues-bar, og eneste blues-bar i Norden med live musik hver dag”.

– – –
Danish Music Awards Blues arrangeres af JazzDanmark, Tempi, ROSA og Turbinen i Randers med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfond. DMF – Dansk Musiker Forbund og DAF – Dansk Artist Forbund har hver sponseret en af aftenens statuetter. 

Nisse Thorbjørn og Sahra da Silva var hus-bluesorkestrets frontfigurer. 

Lasse Storm med statuetten for “Ud Af Det Blå”-prisen – overrakt af sidste års vinder Oscar Mukherjee.

Aftenens seje rytmegruppe: Anne Kirstine Winkler (t.v.) og Tove Sørensen.

Aftenens mandlige stjernesolist Thorbjørn Risager.

Aftenens kapelmester Jesper Bo bag sit kogende Hammond – manden der holdt styr på de seks medmusikere og to solister.

Aftenens kvindelige stjernesolist Miriam Mandipira.