On Track er et samarbejde mellem den internationale sangskrivercamp Aarhus Calling, en række spillesteder, ROSA og MXD – med det formål at besøge lokale talentmiljøer for at stimulere fremtidens sangskrivere gennem målrettede og intensive camps.

On Track skabes i år i samarbejde med KORMA, Turkis, Bandakademiet/Danish Songwriting Academy for at finde og udvikle unge lokale sangskriver-, komponist- og producertalenter. Årets dansk-tyske hold af hitsangskrivere og producers tager på tour og besøger de tre talentmiljøer i henholdsvis Aalborg, Aarhus og Roskilde, hvor formålet er at give talenterne sparring, faglig udvikling af deres håndværk og forståelse for, hvordan man opbygger en sang med hitpotentiale.

På campen præsenteres talenterne samtidig for mulighederne i sangskrivning og produktion inden for den professionelle og kommercielle sangskrivning – ved at møde, netværke og samarbejde med kompetente nationale og internationale sangskrivere.

I år tages der udgangspunkt i det ambitiøse samarbejde med det tyske musikselskab Budde Music, hvorfra den professionelle internationale del af On Track 2022-holdet findes. Således har de lokale talenter chancen for at arbejde sammen med et prominent navn som eksempelvis Michelle Leonard, der er multiplatinum- og guldvindende sangskriver, der har arbejdet med navne som AURORA, Robin Schulz og Nico Santos. Det dansk-tyske fokus er del af NEUSTART-initiativet.*

Tre camps
Rent praktisk vil årets On Track-tour bestå i tre camps à en dags varighed i Aalborg, Aarhus og Roskilde. I hver by inviteres to til fire lokale sangskrivere til at deltage, som matches med de prominente danske og internationale sangskrivere og producere. Deltagerne på On Track findes med afsæt i samarbejdspartnernes store kendskab til de lokale talentmiljøer og talentmasser samt gennem et Open Call, hvor man kan ansøge.

På de tre camps etableres lydstudier, hvor alt materiale optages undervejs, med henblik på at pitche det for nationale og internationale interessenter i musikbranchen. Det forventede udbytte er 2-4 sange pr. camp.

De professionelle producers sætter barren højt
De professionelle danske producers, der tager med på On Track:
– Samuel Ledet – vandt “Best Talent Song” ved Aarhus Calling 2021, og er i dag en fremtrædende producer, der bl.a. har produceret og co-skrevet Blæsts hitsingle ”Juice”, samt Thor Farlovs single ”Kompromis,” som har ligget nr. 1 på TikTok-chartet.
– Jeppe Pilgaard –  en af landets fremmeste popproducere, som har skrevet og produceret for bl.a. Clara, Andreas Odbjerg og Nicklas Sahl.
– Samt den elektroniske sangskriver og producer Dillistone, der med sine hits har over en million månedlige lyttere på Spotify, og som er vinder af Karrierekanonen 2022.

Fra Tyskland møder man de kyndige writers Michelle Leonard, Robin Grubert og Nick Bradley. Det tyske talent Tiffany Aris er også med på hele touren.

Conny Jørgensen, direktør hos ROSA, udtaler: “Vi er spændte på, hvordan On Track i denne NEUSTART-edition, og i samarbejde med talentmiljøerne i Aalborg, Aarhus og Roskilde, bygger bro til den professionelle og skabende del af det tyske musikmarked, som trods alt er verdens tredje største. Det er første gang, at vi etablerer målrettede pitch-writing seancer med vores naboland, og vi glæder os til at se, om samarbejdet er så frugtbart, at det har længere perspektiver.”

Oversigt over de professionelle medvirkende:

  • Samuel Ledet (DK)
  • Dillistone (DK)
  • Andreas Krüger (DK)
  • Jeppe Pilgaard (DK)
  • Michelle Leonard (DE)
  • Robin Grubert (DE)
  • Nick Bradley (DE)
  • Tiffany Aris (Talent) (DE)

Datoer og tilmelding:

27. November – KORMA, Aalborg
28. November – Turkis, Aarhus
29-30. November – Danish Songwriting Academy, Roskilde

Sådan søger du om deltagelse i en af de tre camps:

Send din ansøgning (max. 1 A4 side) med billede (høj opløsning) og demo (max. 2 stk. i mp3-format) til hit@aarhuscalling.com. I emnefeltet skrives navnet på den by, hvor du gerne vil deltage.

Indsend din ansøgning senest 18. november kl. 23:59.

NEUSTART er et fælles initiativ, der fra dansk side har Tempi, JazzDanmark, Art Music Denmark, Music Export Denmark (MXD), Den danske ambassade i Berlin og ROSA som parter. Initiativets formål er at understøtte en ny begyndelse for musikkens mange scener og at styrke samarbejdet mellem dansk og tysk musik.

ROSA og NEUSTART-projektet støttes af Statens Kunstfond