Vi søger nye musikere til hjemmekoncerter!

Musikalske Besøgsvenner er musikalske besøg/små intimkoncerter hos borgere, som på grund af deres situation har ringe adgang til de offentlige kulturtilbud. Projektet tilskynder at ensomme borgere eller borgere med alvorlige fysiske eller mentale udfordringer får et let tilgængeligt, overskueligt koncerttilbud.

ROSA startede pilotprojektet “Musikalske Besøgsvenner” i foråret 2021, og siden har vi gennemført 100 koncerter i 2021 og 100 i 2022. Vi fortsætter projektet i 2023 og søger nu nye musikere.

Kunne du tænke dig at spille små koncerter i folks private hjem?
Så ansøg her.

 
Hvordan foregår Musikalske Besøgsvenner, set fra musikerens perspektiv?

ROSA planlægger en række koncerter, sammen med vores samarbejdspartnere, som musikeren på egen hånd tager ud til. Hjemme hos borgeren er et lille publikum: borgeren selv, dennes besøgsven og måske et par gæster. Besøget varer ca. en time, hvoraf 30 minutter er musik/koncert. En lille koncert, inklusiv snak, en kop kaffe, anekdoter etc.

Som musiker skal man være forberedt på koncerternes format og situation, som er meget intimt og direkte. Publikum har valgt at få besøg, men ikke hvem de får besøg af.

Bemærk at det er et krav, at musikken skal være din egen – ikke covernumre og gerne på dansk.

Du skal have plads i kalenderen til 10 koncerter, og bliver honoreret for hver enkelt koncert.

Projektet blev i 2022 støttet af Statens Kunstfond, Region Midt, Kirsten og Gunnar Fonden og  VEGA – og yderligere spillesteder tæller Radar, Paletten og Platform K.

ROSA samarbejder med bl.a. Dansk Røde Kors, Ældre Sagen, Elderlearn og Aarhus Universitet – Institut for Antropologi.

Deadline for ansøgningen er 5. januar 2023 kl. 23:59. Du får svar fra ROSA ca. tre uger herefter.