Om E-tur

Vores primære formål med E-Tur er at give bands og artister mulighed for at få konkret liveerfaring og rutine omkring turnélivet. Specielt nyere bands og artister kan have svært ved at få jobs nok til at oparbejde nødvendig erfaring i både musik og performance. Det får I her.

På E-Tur møder I et forskelligt publikum fra sted til sted –  interesserede såvel som mindre musikinteresserede efterskole-elever. En god koncert kan booste et bands fanskare rigtig meget, og bare det at skulle skabe en oplevelse for et nyt og fremmed publikum, er en vigtig læringsproces i sig selv. E-Tur er med andre ord effektiv markedsføring.

Udvælgelse af bands

Der lægges vægt på flere kriterier, når vi udvælger bands/solister til E-Tur:
Den musikalske kvalitet skal selvsagt være i orden, men derudover er bandets aktualitet også en vigtig faktor. Vi prioriterer generelt nye navne, men der skal også sikres en musikalsk bredde i det samlede line-up. Vi ønsker, at forskellige genrer er repræsenteret, og at de udvalgte bands er i øjenhøjde med det unge publikum, de skal ud at møde.

 

Hvad får bandet ud af det?

Vi sørger for al booking: Cirka ni koncerter på tre uger, hvor der er rig mulighed for at opbygge en solid live-erfaring. Efterskoleeleverne tager generelt rigtigt godt imod musikken og er potentielle fans for livet.

Der udbetales et honorar pr. koncert. Der spises aftensmad sammen med eleverne, og der er mulighed for “basic” overnatning.

 

 

ROSA – Dansk Rock Samråds rolle: initiativtager, arrangør, hovedkommunikator og afvikler.
Kontaktperson: Anders Ovesen – ovesen@rosa.org