top of page

Her er årets ti artister til SOLO

22. aug. 2023

Ti professionelle musikere/sangskrivere er nu blevet udvalgt til at være en del af SOLO-projektet. Inden årsskiftet skal de være med til at spille op mod 100 koncerter i trygge rammer for grupper af sårbare unge. De ti artister er blevet valgt på baggrund af et Open Call, hvor i alt 171 musikere har ansøgt om at blive en del af projektet.




Her kan du læse mere om de ti SOLO-artister: 


Barbro

Barbros musikalske univers udspringer af en barndom med musikskole, kirkekor og protestsange i GarageBand og senere en ungdom på den københavnske undergrundsscene. I 2021 stod Barbro frem som soloartist med en bred vifte af tilbagelænede kompositioner, der udstråler både sårbarhed og socialt engagement med et strejf af internet-sarkasme og “fuck(!systemet!)fingre”. I 2022 vandt Barbro både Carl Prisen som Årets Komponist indenfor roots og en Steppeulv som ‘Årets Håb’. I 2023 er Barbro aktuel med debutalbummet “Bad Choices” – det er i realiteten en bearbejdning af en hjernerystelse, der tvang Barbro til at trække sig tilbage og fokusere på selvomsorg. 


Barbro. Foto: Roserne Sonne

ELBA

ELBA er med sin stærke vokal og personlige tekster godt på vej til at blive en af de næste store artister på den danske popscene. Bag kunstnernavnet står Ellen Bathum, og de seneste år har hun både lukket Countdown-scenen på Roskilde Festival og modtaget stor ros og omtale i medier som GAFFA og P3. På det aktuelle debutalbum “Teardrops & Blind Spots” tager ELBA emner som stress, sexisme og jalousi op i en række inderlige og energiske indiepop-sange, der ifølge vært på P3, Ena Cosovic, “hænger ved og giver gåsehud”. Flere af sangene fra albummet ligger også allerede på en række store, danske playlister på Spotify. 


ELBA. Foto: Anders Witt

EmmaDop

Line Søndergaard er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og udgør normalvis 50% af den spirende indie-duo EmmaDop. Hun er både sanger og multi-instrumentalist, men også en stærk sangskriver, der forstår at inddrage egne oplevelser – positive, som negative – i målsætningen om, at lytteren føler sig set og hørt under hendes koncerter. Til Solo-koncerterne med Line Søndergaard kan man forvente en inderlig og nærværende optræden, der er præget af forskellige instrumenter og en personlighed og stemme, der skaber et farverigt og blinkende univers. 


EmmaDop. Foto: Tue Ahlgren

Gurli Octavia:

Den aarhusianske folk singer-songwriter Gurli Octavia har siden 2017 udgivet flere ep’er, der har modtaget stor ros og opmærksomhed i en række prominente musikmedier. Til trods for at vejen til de store scener har været kringlet og lang, gav hun i 2018 sin første koncert på Roskilde Festival. I 2021 udgav hun debutalbummet “I could be blossoming instead” efter en periode med sorg og svigt. Hun brænder for at skabe et fællesskab både omkring og gennem sin musik. Man kan forvente en inderlig og inspirerende koncert, hvor Gurli Octavia viser, at sårbarhed også kan være en superkraft. 


Gurli Octavia. Foto: Sarah Buthmann

Hjalte Ross:

Hjalte Ross slog i 2018 igennem med debutalbummet “Embody” og senere “Waves of Haste” i 2020. Den unge sanger og sangskriver har de seneste år slået sit navn fast på både den danske og internationale musikscene. Han har desuden været at finde på noget nær samtlige danske festivalplakater blandt andet Roskilde Festival og SPOT Festival. I efteråret 2023 udkommer Hjalte Ross med et nyt album, der bliver hans mest direkte og sårbare til dato. Live vil nærværet og følsomheden i musikken skinne igennem og skabe et personligt og intenst musikalsk øjeblik. 


Hjalte Ross. Foto: Søren Lynggaard

Knægt (Malte Nordtorp):

Aliaset er “Knægt”, og manden bag er musiker og tekstforfatter Malte Nordtorp. Knægt har lagt både vokal og instrumenter til en række danske navne som Guldimund og Andreas Odbjerg, og i februar 2023 udkom han med sit eget debutalbum “Månen Danser Pænest”. Albummet formidler på poetisk vis de mange genkendelige facetter af kærestesorg med både humor og et glimt af håb. Debutalbummet har modtaget fem stjerner af GAFFA, der skriver, at albummet “stråler kreativt og musikalsk”. 


Knægt.

Martin Baltser:

Martin Baltser er Indie-, Folk- og LGBT-kunstner, og med sin sangskrivning belyser han emner som seksualitet og identitet. Hans musik er nået bredt ud i verden, og debutalbummet “The Wasteland Incident” er blevet streamet en million gange på Spotify. Martin Baltser har med sin falset og sit lyriske univers opnået international omtale. Rolling Stone Magazine (DE) beskriver musikken som “glamourøs indie-folk pop” og drager paralleller til en kunstner som Bon Iver. Martin Baltser har spillet på flere festivaler verden over og har givet 150 skolekoncerter med fokus på ikke at passe helt ind i samfundets kasser. 


Martin Baltser. Foto: The Artist Portraits

Stine Klingsten:

Siden 2020 har Stine Klingsten sat sit præg på den danske musikscene med sit poppede disco-folk-univers. Hun bruger musikken til at bearbejde både følelser og livsændrende oplevelser, og det kommer til udtryk i temaer som dødsfald, savn og selvstændighed. I 2021 modtog hun en Årets Helge-pris for ‘Årets sangskriver’, og i 2022 udkom debutalbummet “DAGE”. Albummet er et sanseligt indblik i Stine Klingstens nærværende og små-skæve univers, der er svært at placere i én enkelt kasse. 


Stine Klingsten. Foto: Malthe D. Bennedsen

Tim Alvin

Tim Alvin Boström er forsanger og guitarist i det aarhusianske rockband The Boy That Got Away, som blev dannet i 2011. Bandet har siden udgivet tre fuldlængde albums, varmet op for navne som Dizzy Mizz Lizzy, Rival Sons og AC/DC og spillet flere hundrede koncerter. Tim Alvin er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har siden sin barndom brugt musikken og sangskrivningen til at udtrykke og mærke sig selv. Med sin personlige erfaring med livets op- og nedture er Tim en inspirerende musikalsk fortæller - hvad enten det er i koncertformat eller til sine foredrag, der har fokus på et liv med diagnoser og psykisk sårbarhed. 


Tim Alvin. Foto: Peter Scherfig

Asbjørn:

Den karismatiske popsnedker Asbjørn har med sine to første albums skabt et særegent og personligt musikalsk univers, der både taler til kroppen og følelserne. Mens teksterne afspejler hans egen sårbarhed, er musikken legesyg, poppet og dansabel. Asbjørn ønsker med sin koncert at møde eleverne i øjenhøjde og byde dem aktivt ind i sin fortælling om at finde sig selv, stå ved sin seksualitet og turde være den, man er. Hans koncert er sprudlende, intim og i et afslappet format med tid til dialog. Til koncerten er der udviklet et undervisningsmateriale med videoer, der forbereder eleverne på koncerten. (Præsenteres i samarbejde med LMS)


Asbjørn. Foto: Mirjam Wählen

4.png
bottom of page