top of page

De musikalske besøgsvenner 2023

24. jan. 2023

De 11 solister til 2023-udgaven af Musikalske Besøgsvenner er fundet. Igen en alsidigt sammensat gruppe, der kommer godt rundt i musikkens kroge og som alle glæder sig til at dele deres musik helt hjemme i stuen hos borgerne. Lær dem at kende nedenfor.

Esben Kronborg


​​

Efter to albums på engelsk udgav Esben i 2019 sit selvbetitlede debutalbum på dansk. Et album, som fik flotte 5-stjernede anmeldelser og ord med på vejen. Esben møder sit publikum med en naturlig lethed, og med sin østjyske lune og humor er du i gode hænder. Med mere end 1000 koncerter i ind- og udland er Esben Kronborg en rutineret livemusiker og performer, der har prøvet det meste fra Smukfest til Tivoli i København. Det er også blevet til flere ture i USA med koncerter i det meste af syden, bl.a. på det legendariske spillested The Cactus Café i Austin, hvor Willie Nelson har slået sine folder. Esben udkommer i 2023 med sit 4. album, som kredser om de seneste års corona-nedlukninger, og hvad det har betydet for den måde vi møder og ser verden. (Foto: Sif Mikkelsen).



Henriette Sonne



Henriette Sonne er født en glohed sommerdag i ´67 med musik i blodet og en guitar om halsen. Siden 1981 har hun optrådt både solo, duo og med band på mange af landets skrå brædder til både store og små arrangementer – og hun gør det stadig. I 2017 udgav hun albummet “Henriette Sonne” med sine egne danske sange – og har bl.a. optrådt på DK4 og i Mariehaven. Sideløbende spiller Henriette en del på plejecentre i hele Danmark for både unge og ældre, som har ikke har mulighed for at komme ud til offentlige arrangementer. Især den danske sangskat, viserne og countrymusikken har en stor plads i hendes hjerte – og med sin varme stemme og et glimt i øjet, når hun helt ind i hjerterne på sit publikum. (Foto: Randi Juhler).



Marc Facchini



Marc Facchini er en ener på den danske musikscene. I starten af 2010’erne var den dansk/italienske sangskriver frontmand i det KarriereKanon-vindende rockband Mescalin Baby, og senere i det genrebrydende artpop-projekt Mother Lewinsky. Siden 2015 har han turneret land og rige rundt, med sit dansksprogede soloprojekt, hvor Facchini’s psykedeliske neo-folk har fortryllet publikum på alt fra store festivalscener til tætpakkede dagligstuer.



Laura Illeborg



Laura Illeborg skriver og synger sine egne sange, og det har hun gjort igennem snart tre årtier. Mere end ti albums er det blevet til, og Laura har efterhånden etableret sig som en af vores fineste sangskrivere indenfor den håndspillede nordiske folk og americana-tradition, som Laura Illeborgs musik udspringer af. Laura Illeborg skriver og synger på dansk og indfanger med sine enkle tekster livets store og små dilemmaer, som hun bringer i poetisk orden. Sange om liv og længsel, håbefulde og vemodige. Om det allerede forgangne liv; om det, vi står midt i, og det, der ligger forude. Laura Illeborg sprudler med ferm og humoristisk lyrik, sunget med en intens og ukunstlet stemme. Hun binder sine sange sammen med små anekdoter og hverdagsfortællinger, og hun er ganske enkelt godt selskab til livets refleksive stunder. (Foto: Linda Kastrup).



Jacob Bellens



Jacob Bellens har skrevet sange og udgivet musik siden 2004. Han har førhen været medlem af rockbandet I Got You On Tape og den folk-inspirerede duo Murder. De sidste 10 år har han været solist. Jacob har primært skrevet på engelsk til sig selv, men fungerer også som sangskriver for andre artister på både dansk og engelsk. Hans repertoire er dansksproget og vil bestå af både egne kompositioner samt gamle og nye sange fra den danske sangskat, inklusive populærmusik og måske også ældre viser og salmer. (Foto: Kenneth Møller Pedersen).



Emma Hørlyck



Anekdoter og poetiske popsange er omdrejningspunktet for Emma Hørlycks musik. Hørlyck er sangskriver, artist, komponist og foredragsholder, og blev som den første i Danmark optaget på MGK Sangskrivning i 2016, modtog i 2018 Engelsholm Højskolelegatet af Mads Langer, og udgav i 2020 to albums. Trods det imponerende CV brænder Emma Hørlyck for at vise det ensrettede 12-tals Danmark, at man godt kan gå mere kringlede veje i livet. (Foto: Anne Hørlyck).



Jessie Ka



Bag kunstnernavnet Jessie Ka, finder man nordjyske Pernille Dige Weltz. Hun skriver engelsk popmusik med catchy melodier og med en masse på hjertet. Hun bruger sangskrivningen som en dagbog, og er ikke bange for at bruge sig selv i sange om ensomhed, frygten for at blive forladt, men også optimisme og finde troen på sig selv. “Musik kan noget helt fantastisk, for det forbinder os og lader os mærke hinanden”. Jeg fortæller mine historier, men for dem som lytter, er det også et vindue deres eget liv, og det synes jeg er så smukt”.



Jørgen Thorup



Jørgen Thorup er en dansk musiker, komponist, sanger og tekstforfatter, der nok mest er kendt som keyboardspiller i Shu-bi-dua i perioden 1985-2001. Efter sin tid i Shu-bi-dua har han turneret med Pretty Maids, skabt en solokarriere og arbejdet sammen med blandt andre Sascha Dupont, Billy Cross, Michael Hardinger og B-Joe. Ved siden af sin karriere som musiker er Thorup forperson for Spil Dansk. Jørgen Thorup deltog i også i Musikalske Besøgsvenner i 2021 og 2022. (Foto: Kim Vadskær).



Helene Tungelund



Helene Tungelund er folkesanger, harpenist og sangskriver og optræder under kunstnernavnet ‘Sylfide’. Harpen og stemmen er udgangspunkt for Sylfides musikalske univers, der forener den nordiske folkemusik med moderne sangskrivning. Melodierne trækker træde fra traditionelle danse og gamle folkesange mens danske tekster bearbejder aktuelle emner som klimasorg, femininitet og psykisk sårbarhed. Helene har modtaget 4 Danish Music Awards priser i Rootskategorien for sit arbejde med Sylfide og vokaltrioen Nevesta’s Voice. (Foto: Nikolaj Schou).



Sahra da Silva



Københavnske soul, blues og jazz-sangerinde Sahra da Silva synger med stor indlevelse og når helt ind under huden på de fleste med sin klangfulde stemme og stærke nærvær i musikken. Udover sit eget band har hun spillet i mange forskellige bands og konstellationer inden for jazz og blues, har været nomineret flere gange til DMA Blues og modtog i år Møblomania Blues Pris og skal repræsentere Danmark ved dette års European Blues Challenge. Hun modtog stor anerkendelse for sit album #blueswoman i 2020, med primært originale sange og er pt aktuel med singlerne “Learn To Love Again”, “Just A Bit Crazy” og udgiver d. 1. februar “One Way” som er forløbere for et kommende album der udkommer i november 2023. (Foto: Sille Bovedt).



Carsten Knudsen



Carsten Knudsen er måske bedst kendt fra De Nattergale og hans ikoniske rolle som Gertrud Sand i The Julekalender. Med stort overskud og komisk snilde spiller han sange, der er finurlige betragtninger over livet med alt, hvad det indebærer af stort og småt. Carsten Knudsen er med for 2. sæson og spiller på alt fra guitar til ukulele og trædeorgel – og hans kompositioner trækker på et væld af stilarter. Det hele bundet sammen af hjertevarm lyrik. (Foto: Tristan Stedman).​

4.png
bottom of page