top of page

Her er ROSAs nye bestyrelsesmedlemmer

1. aug. 2024

ROSA byder varmt velkommen til vores tre nye bestyrelsesmedlemmer, som samlet bringer en masse erfaring og passion til bordet.

ROSA glæder sig over at kunne byde velkommen til Agnes Fogh Schmidt, Dennis Ahlgren og John Fogde som nye medlemmer af bestyrelsen fra 1. august 2024. De nye medlemmer blev udvalgt efter en grundig udvælgelsesproces, hvor den siddende bestyrelse modtog en bred vifte af kvalificerede ansøgninger. Beslutningen blev truffet på baggrund af deres brede kompetencer og erfaringer, der vil styrke ROSAs arbejde for dansk musik i både ind- og udland. De nye bestyrelsesmedlemmer sidder for en fireårig periode, og i ROSA er vi meget glade for, de vil bidrage til arbejdet med at styrke kendskabet til ROSAs genreområde i Danmark såvel som i udlandet.


En bred vifte af kompetencer til bestyrelsen

De nye bestyrelsesmedlemmer bringer en bred vifte af kompetencer med sig, der spænder fra musikerliv til ledelses- og kommunikationsroller i kultursektoren.


Agnes Fogh Schmidt er en talentfuld sanger og sangskriver, kendt under artistnavnet Agnes Ea. Hun har en solid baggrund fra Rytmisk Musikkonservatorium og erfaring som forsanger i bandet Pablos. Agnes har også været aktiv i studenterpolitik og bidrager til bestyrelsen med en passion for lige vilkår i musikbranchen.


Dennis Ahlgren er en erfaren musiker, komponist og producer, der har arbejdet internationalt i over 25 år. Med en baggrund fra DJM og som underviser, har Dennis ikke blot været en del af Aarhus' musikmiljø, men også bidraget til film- og teatermusik. Han bringer praktisk erfaring og en DIY-mentalitet, der er uvurderlig for ROSAs arbejde.


John Fogde har en dybdegående erfaring fra musikjournalistik og kommunikation, med en baggrund som nyhedsredaktør hos GAFFA og Public Relations Manager hos Down the Drain Group. John har også været initiativtager til Music City Aarhus 2022 og chef for Lydens By. Hans erfaring med branding, storytelling og konceptudvikling vil være en stor fordel for ROSA i arbejdet med at fremme dansk musik.


Hermed en kort præsentation af de tre medlemmer:


Agnes Fogh Schmidt


Stilling: Sanger // Sangskriver


Erfaring: Udgav debut-EP ‘Intet forsvinder’ under artistnavnet Agnes Ea i 2024. Ba i Music Performance fra Rytmisk Musikkonservatorium København 2021-2024. Tidligere forsanger i bandet Pablos. Medlem af bestyrelsen på RMC 2023-24, samt forperson i De Studerendes Råd.


Rolle i ROSA: Et blik for hvad der sker i vækstlaget og en passion for at skabe lige vilkår for alle i branchen.

Agnes Fogh Schmidt. Foto: Hanna Holgaard

Dennis Ahlgren


Stilling: Musiker // Komponist // Producer // MD


Erfaring: Musiker, producer, komponist, underviser og md. Udsprunget af Kucheza - uddannet fra DJM. Turneret og produceret internationalt i 25 år. Skrevet teater og filmmusik. Lært det fra de bedste.


Rolle i ROSA: Med det ene ben i Aarhus-miljøet og det andet i en international karriere på højt plan - altid med DIY-metoden som udgangspunkt - bidrager jeg gerne med praktisk erfaring og problemløsning.

Dennis Ahlgren

John Fogde


Stilling: Selvstændig kulturkonsulent og bestyrelsesmedlem.


Erfaring: Cand. Mag. i Informations- og Medievidenskab. Nyhedsredaktør, journalist og

redaktionsmedlem hos GAFFA (2005-2011). Public Relations Manager hos Down the

Drain Group (2011-2019) med ansvar som pressechef, talsmand og booker på festivalerne

NorthSide og Tinderbox. Initiativtager til Music City Aarhus 2022. Chef for Lydens By

(2021-2023) med ansvar for city branding, event kommunikation, netværk og

markedsføring.


Rolle i ROSA: Mere end 25 års erfaring indenfor musikjournalistik og

kommunikation. Har arbejdet med vækstlagsprojekter i en lang række sammenhænge

og har erfaring med events i både kommercielle og kommunale sammenhænge. Jeg

kommer med en passion og nysgerrighed for ny musik og en viden om branding,

storytelling, konceptudvikling og den danske livebranche.


John Fogde

I forbindelse med de nye tiltrædelser i ROSAs bestyrelse, tager ROSA samtidig afsked med tidligere bestyrelsesmedlemmer Trine Bille, Carsten Ortmann og Emil de Waal, som vi skylder en kæmpe tak for deres engagement og arbejde i bestyrelsen.


ROSA glæder sig til samarbejdet med de nye bestyrelsesmedlemmer og ser frem til at skabe nye, spændende muligheder for dansk musik i de kommende år.


Læs mere om ROSAs bestyrelse her.

4.png
bottom of page