top of page

Musikhjælp Scenesetup inviterer vækstlagsfestivaler og alle med interesse for festivalproduktion til workshop i Aarhus og København

26. feb. 2024

Arbejder du med vækstlagsfestivaler, eller er du en festivalentusiast med en brændende lyst til at lære mere om festivalproduktion? Hvis du sidder og nikker "ja", så har Musikhjælp Scenesetup et oplagt arrangement for netop dig. I marts måned sættes planlægning, præproduktion og netværksdannelse nemlig på dagsordnen, når oplægsholdere fra forskellige hjørner af det danske festivallandskab gæster Aarhus og København for at dele ud af deres erfaringer inden for festivalproduktion.

Kalder festivalproduktionsfolket! 


Sneen er smeltet, dagene bliver længere og længere, og planteskudene titter frem og hinter mod varmere dage. Men det er ikke kun naturen, som vågner op igen - kulturen er også i flor, og de danske festivaler bevæger sig mod deres højsæson. Selvom Danmark for længst har statueret sin status som et festivalland, så er landskabet for festivaler fortsat i udvikling. Hvert år ser vi, at nye vækstlagsfestivaler opstår, nogen genopstår, mens andre desværre forsvinder - det kan nemlig være et enormt komplekst projekt at drive vækstlagsfestivaler. 


Derfor tilbyder Musikhjælp Scenesetup, der er et nyt samarbejde mellem Tuborgfondet og ROSA, nu en workshop i festivalproduktion, som skal åbne op for branchens store videnspulje og være en katalysator for samarbejde, vidensudveksling og generel opkvalificering af de danske vækstlagsfestivaler. Workshoppen skaber en platform, hvor erfarne arrangører, entusiaster og alle med interesse for vækstlagsfestivaler og festivalproduktion kan samles for at dele indsigt, diskutere udfordringer og inspirere hinanden.


ROSA tror på, at en stærkere fællesskabsforbindelse inden for vækstlagsfestivaler vil bidrage til en mere dynamisk og innovativ festivalverden. Workshoppen hylder den kollektive kreativitet og stræber efter at skabe et rum, hvor deltagerne kan trække på hinandens erfaringer, skabe nye samarbejder og udvikle innovative løsninger for at styrke festivaloplevelsen for både arrangører og publikum. Workshoppen skaber et mangfoldigt rum, hvor alle får mulighed for at få stimuleret deres nysgerrighed og entusiasme omkring festivalproduktion.


Workshoppen er en del af Musikhjælp Scenesetup og præsenteres af Sophia Sagaradze, der er lyd- og production manager i Musikhjælp Scenesetup. Sophia er vært for arrangementet og er en af drivkræfterne bag initiativet. Hun er desuden lydkunstner og stifter af Aarhus Lydforening, der afholder projekter og workshops med fokus på vidensdeling og netværk inden for event- og lydproduktion.


Vi fik en snak sammen med Sophia Sagaradze for at høre mere om tankerne bag workshoppen, og hvad deltagerne kan forvente: 


Hvad inspirerede idéen bag at organisere en workshop for festivalproduktion? 


Danmark har et festivallandskab, der favner bredt, når det kommer til størrelse, mål, værdier og stiludtryk. Workshoppen bygger på ambitionen om at højne standarden for festivalproduktionen som helhed, og vi håber, at workshoppen vil bidrage til udviklingen af stærkere, mere engagerede og kreative miljøer inden for festivalområdet. Intentionen er også at fremme en følelse af fællesskab, især blandt vækstlaget inden for festivaler. 


Hvad håber du at opnå med workshoppen med henblik på at støtte vækstlagsfestivaler?


Workshoppen har mange facetter og bidrager på mange forskellige måder til den generelle udvikling af kommende festivalproduktioner. Først og fremmest vil workshoppen fungere som en platform for gensidig inspiration og udveksling af værdifulde erfaringer blandt deltagerne. Workshoppen vil forhåbentligt spille en aktiv rolle i at skabe succesoplevelser og udvikle kommende festivalproduktioner, særligt inden for vækstlagsfestivaler. 


Hvilken betydning kan en veludført festivalproduktion have for artister i vækstlaget? 


En veludført festivalproduktion vil have en positiv indflydelse på upcoming-artister, da den overordnet vil forbedre en sikker og behagelig oplevelse som artist. Det er vigtigt at huske, at show-pakken rummer mere end bare en 30-muinutters sceneoptræden. Festivaler omfatter normalt et bredt spektrum af aktiviteter. At deltage i en festival indebærer ikke kun glæden ved at optræde, men også et væld af ansvarsområder og udfordringer. Som artist og team fyldes man med mange indtryk og følelser både før og efter den faktiske begivenhed. Af den grund skaber en vellykket festivalproduktion ikke blot rammerne for kunstnere til at vise deres talent, men også for at trives i et miljø, der forbedrer deres samlede oplevelse. 


Hvilken besked ønsker du at give videre til dem, der overvejer at deltage i  workshoppen?


Den vigtigste besked, jeg ønsker at give videre til dem, som går og overvejer at deltage i workshoppen, er, at alle deltagere, oplægsholdere og arrangører vil være på lige fod til arrangementet. Forventningen er, at der skabes en dynamisk dialog, hvor alle bidrager med deres unikke perspektiver, deler indsigt og stiller spørgsmål til relevante emner. Workshoppen er drevet af den kollektive udveksling af viden og erfaringer, hvilket gør hver deltager til en integreret del af lærings- og delingsprocessen.


 

Praktisk information 

Workshoppen afholdes af to omgange og på engelsk -  i Aarhus d. 9. marts på Turkis og i København d. 20. marts RUST. Begge byer vil stille op med et unikt sæt gæster, som vil præsentere deres workshops. 


I Aarhus er gæsterne Jonas Knive og Laura Ellen Charlotte Carlsen. 

I København er gæsterne Emil Sheriff Knutz og Kim Ambrosius.


Tilmeldingsdatoer

Frist for tilmelding til Aarhus: 05.03.2024

Frist for tilmelding til København: 15.03.2024


Datoer og lokationer

  • Aarhus, turkis, 9. marts kl. 10.00-14.30

  • København, RUST, 20. marts kl. 10.00-14.30


Tilmeld dig her

Facebook-events

Aarhus

København



4.png
bottom of page