top of page

Pop-Pilot Camp

25. okt. 2022

En uforglemmelig uge med masser af musik. Der var uendelige klapsalver og store kram da en uforglemmelig uge fyldt med musik, fællesskab og empowerment fredag i efterårsferien blev afrundet med en afslutningskoncert på det regionale spillested Radar i Aarhus.

Anledningen var Pop-Pilot Camp – en musiklejr i efterårsferien, der har til formål at få unge piger, transpersoner og ikke-binære i alderen 13 til 20 år til at interessere sig for og beskæftige sig med musik. I år blev campen afholdt på Aarhus Musikskole, ledet af de fem instruktører Naomi Lachmi, Kamilia Amélie, Mia Nyløkke, Gurli Octavia og Sarah Ziebe. Det var sågar første gang i Pop-Pilots 10-årige levetid, at campen blev afholdt i Aarhus.


Fire dage med musik – for øvede og uøvedeDe to første dage af Pop-Pilot blev brugt på at få indlogeret de 19 deltagere på musikskolen, og få rystet dem godt sammen. De 19 Pop-Piloter blev efterfølgende inddelt i fire bands, hvor målet var at skrive sange, og lære at spille på et instrument – alt efter eget ønske. Alt dette havde de kun fire dage til. Også selvom flere af deltagerne aldrig havde spillet på et instrument før. Musiklejren henvender sig nemlig både til øvede og helt uøvede inden for musikkens verden.Besøg på VoxHallMidt på ugen blev deltagerne trukket ud af deres musikalske fordybelse.


De skulle nemlig besøge det regionale spillested VoxHall, hvor Jonna Aspeklev, der til daglig er lydtekniker hos lydstudiet Tapetown, var klar til at holde et oplæg om, hvad lydteknik er – og hvad man kan bruge det til. Deltagerne fik bl.a. lov til at teste forskellige mikrofoner, og fik derigennem en større forståelse for forskellene, og hvad mikrofonerne hver især kan. Deltagerne fik også leget med loops og lydeffekter på et midi-keyboard, og der var desuden også tid til en rundvisning på spillestedet scene og backstagelokaler.


Musikalsk og social udviklingDet første skridt ind til en uges musik på Musikskolen var for nogle et usikkert et af slagsen, med en tvivl om hvordan ugen mon ville gå. Men som dagene gik, skete der en kæmpe udvikling i de fire bands, og også i den samlede gruppe af deltagere. Både musikalsk og socialt. Aarhus Musikskole blev foreviget med de smukkeste sangstemmer af deltagere der dag for dag gik og øvede sig på sangtekster, bandlokaler der blomstrede af god energi, en masse grin, smil og store kram.


Deltagerne voksede i løbet af ugen en centimeter eller to. Efter fire dage med stor koncentration og fordybelse blev flere nye sange født, og deltagerne stod tilbage med skønne personlige sejre. Opdelt i fire grupper –  “She”, “The Emotionels”, “Autisterne” og “Slay” – havde de på blot fire dage lært at spille på et instrument, som de måske aldrig havde spillet på før, og skrevet en sang for første gang nogensinde.


Deltagernes personlige og fælles sejre ville ingen ende tage. Flere havde sceneskræk, men med hjælp fra deres nye venner og instruktørerne stod de forrest på scenen og gav den fuld gas til afslutningskoncerten på Radar. Det afspejles også af den gensidige respekt og fællesskabsfølelse, der gennem ugen bredte sig i deltagergruppen. Noget, der kunne mærkes langt ude i rummet under afslutningskoncerten.


Da de de var trådt ned af scenen blev ugen sluttet af med et kæmpe fælleskram i et backstage lokale gemt langt inde i Radar, hvor tårerne trillede ned af kinderne på flere af deltagerne. Efterfølgende blev der givet en individuel på-gensyn-krammer, inden deltagerne søgte ud mod deres forældre og drog til deres respektive adresser rundt om i landet – vokset et par centimeter højere og med en masse nye venskaber.

4.png
bottom of page