On Track –  nysgerrige camps for fremtidens sangskrivere

On Track er et samarbejde mellem den internationale sangskrivercamp, Aarhus Calling, en række spillesteder og ROSA – med det formål at besøge lokale talentmiljøer for at stimulere fremtidens sangskrivere. Og gerne med øje for både national og international afsætning.

I oktober 2017 samarbejdede Aarhus Calling og ROSA for første gang omkring denne form for turnerende camp. Med flotte resultater.

On Track skabes i samarbejde med lokale talentudviklingsmiljøer og målsætningen er at stimulere fremtidens sangskrivere. I fire camps à to dages varighed, deltager to-fire lokale sangskrivere, som matches med rutinerede danske og internationale sangskrivere til et par dages høj intensivt forløb for at stimulere sangskrivningen og at skabe musik sammen.

Der etableres lydstudier hvert af de fire steder, hvor alt materiale optages undervejs, med henblik på at pitche det for interessenter i musikbranchen. Det forventede udbytte er fire sange pr. camp.

I 2017 gik det som skrevet rigtig godt: Dopha og Line Gade var i 2017 med på camp’en i henholdsvis Randers og Thisted – begge er i dag signede artister hos henholdsvis The Artist og Universal Norden/Copenhagen Records – og Dopha spillede for eksempelvis da Kronprinseparrets Priser skulle uddeles i efteråret 2020.

International sangskrivning og pitch-writing er et område med stort potentiale, og flere danske professionelle sangskrivere har allerede succes med at skrive musik i internationale konstellationer og til artister over hele verden. Aarhus Calling og ROSA har et stærkt netværk indenfor sangskrivning og publishing, og arbejder for at sætte fokus på sangskrivning og musikproduktion som kreativt erhverv med et internationalt fokus. 

Ud over at stimulere og udvikle selve sangskrivningsprocessen giver On Track de lokale deltagende en indgang til og et netværk i musikbranchen via ROSA, Aarhus Calling og de lokale spillesteder.

Foto i top: Morten Frøslev

Nyheder / Arkiv

Talenterne til årets On Track er fundet

Talenterne til årets On Track er fundet

Udvælgelsesprocessen til årets On Track er overstået – og de ni talenter er fundet. On Track skabes i år i samarbejde med KORMA, Turkis og Bandakademiet/Danish Songwriting Academy for at finde og udvikle unge lokale sangskriver-, komponist- og producertalenter. Årets...

læs mere
Sangskriver camp vil levere det næste store hit

Sangskriver camp vil levere det næste store hit

Sangskriver-camp'en On Track er overstået efter besøg i Aabenraa, Kolding, Randers og Aalborg. Lokale sangskrivertalenter var samlet med erfarne sangskrivere/producere fra ind- og udland, for at skabe ny musik, og for at udvide talenternes netværk.  Resultatet er...

læs mere
On Track-talenterne på plads

On Track-talenterne på plads

De lokale talenter er fundet til årets On Track - som gennem de næste otte dage skal samarbejde og forhåbentlig lave hits sammen med de fire internationale sangskriver- og produceresser, som er på turné i Aabenraa, Kolding, Randers og Aalborg.Aabenraa, Nygadehuset...

læs mere