Pop-Pilot Music talks er et nyt initiativ, hvis formål er at belyse problemstillinger vedrørende kønsuligheden i musikbranchen, samt styrke unges tro på egne evner. Handlekraft, selvstændighed og empowerment er nøgleordene i projektet. Music Talks værdier udspringer af Pop-Pilots musiklejre for piger, som er blevet afholdt siden 2012.

Kvindelige, professionelle musikere står i spidsen for foredragene/workshops, og de formidler problemstillinger om køn og identitet ud fra egne erfaringer. Elever på efterskoler og ungdomsuddannelser er målgruppen.

Pop-Pilot Music Talks er støttet af Koda.

2020

Talk med…

Emilie Espichicoque og Sara Mouritzen

 

Forventninger og fordomme er noget vi snakker om, men vi holder dem også ofte skjult for selv vores bedste venner. Emilie Espichicoque og Sara Mouritzen er begge trommeslagere og har taget kampen op mod de forventninger og fordomme, der hører med til at bryde normerne, når man er en kvinde bag et trommesæt.

Det går ikke ubemærket hen, når man er en af de få kvinder, der spiller trommer, og det har givet Emilie og Sara stof til eftertanke.

Musikmiljøet er et særligt miljø, som rummer mange følsomme situationer. Hvor godt man begår sig, kommer nemlig tit an på mere end bare håndværket. Som musiker er det blandingen af det musikalske og det personlige samspil med andre, der er vigtig.

Emilie og Sara vil sætte fokus på hvordan vi kan snakke om de forventninger og fordomme, der er i selv de rareste miljøer – med målsætningen om at skabe et bedre miljø for alle. Og gennem egne fortællinger inddrager og inspirerer de eleverne til at snakke om deres erfaringer.

Emilie Espichicoque

Emilie spiller trommer, skriver sange og synger i sit R&B-projekt ESPICHICOQUE. Når hun indtager scenen med sit band, gør hun faktisk det hele på samme tid, og så overbevisende, at Bands Of Tomorrow kalder hende for ”Danmarks svar på Anderson Paak”.

Emilie er multiinstrumentalist: Ud over at spille sin egen musik, er hun en fast del af cubanske Eliel Lazo’s Cuban Funk Machine, hun er trommeslager for r&b/pop-artisten Fjer og pianist for den nye dansksprogede artist Yanaja.

Sara Mouritzen

Trommeslageren, sangskriveren og sangerinden Sara Mouritzen spiller med Elliott, og hun har også været involveret i bandene Gurli Octavia og Kara Moon. I dokumentarfilmen ”Trommeslager” fra 2018 kan man på nært hold følge Saras rejse mod optagelse på Det Jyske Musikkonservatorium og udfordringerne på vejen.

Sara har også givet foredraget ”Sårbarhed, styrke og drømme” hvor hun formidlede det personlige, så det blev almenmenneskeligt og relevant.

Foto: Daniel Hjorth

Talk med…

Marie Hageltorn Christiansen &

Kirstine Stubbe Teglbjærg

En musikkarriere kan se ud på utrolig mange måder. Udadtil kan det se ud som om at det hele kører, og der er en mening med det hele. Det er der også nogle gange! Andre gange er der bump på vejen, og ting der skal læres, inden næste skridt.

På sociale medier ser alle super tjekkede ud – men hvad foregår der indimellem opturene? Og hvordan finder man sin egen vej og lærer at lytte til sin indre stemme?

Hvordan kommer man i gang med at spille sammen med andre, selvom man ikke synes man er 100% superstar på et instrument? Hvornår er man “god nok” til at skrive en sang og spille den for andre?
Hvordan klarer man udfordringer, man aldrig har prøvet før?

Kirstine Stubbe Teglbjærg og Marie Hageltorn Christiansen vil inspirere, nuancere og give stof til eftertanke. Med afsæt i egne erfaringer og undringer vil de gå i dialog med efterskoleeleverne og forstærke de unges tro på egne evner.

Marie Hageltorn Christiansen

Marie Hageltorn Christiansen er bedst kendt som en fjerdedel af bandet Katinka, hvor hun spiller klaver og synger kor. Med Katinka vandt hun DR’s KarriereKanonen i 2015, og hun har siden da udgivet flere albums og spillet utallige koncerter, festivaler og turnéer med bandet.

Marie er multiinstrumentalist, og sideløbende med bandet studerer hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er desuden uddannet cand. mag. fra Musikvidenskab på Københavns Universitet.

Kirstine Stubbe Tegjlbjærg

Kirstine Stubbe Teglbjærg har stået i front for flere markante musikprojekter. Hun var én af grundlæggerne af den prisbelønnede og guldsælgende gruppe Blue Foundation. I 2016 var hun med til at igangsætte succeskonceptet HUN SOLO, der præsenterer solokoncerter og udgiver musik med kvindelige artister.

Hun har skabt musik til teater, dans, tv og film, ikke mindst sangen “Eyes on Fire” fra soundtracket til filmsuccesen “Twilight”, som har streamet over 65 millioner gange på Spotify.

Foto: Diana Janstevica

NYHEDER

OM MUSIC TALKS

Formål

Formålet med Music Talks er, at kvindelige musikere kommer ud til unge, og taler om uligevægten af mænd og kvinder i den danske musikbranche. Flere rapporter fra 2011 og 2017 vidner om, at kvinderne udgør en lille procentdel af den samlede musikbranche. Disse udfordringer kræver handlekraft og en vilje og en passion for musikken, som kvinderne vil fortælle om. De vil ud fra deres egne både gode og dårlige erfaringer fra musikbranchen, fortælle om fordomme, selvstændighed og empowerment. 

Talks’ene kan anskues som et bidrag til den igangværende debat om kønsubalancen i mange brancher.

Målgruppe

  • Music Talks er et tilbud til alle landets efterskoler og ungdomsuddannelser.
  • Drenge og piger i alderen 14-20 år.
  • Valget af målgruppe afspejler et ønske om at udbrede, oplyse om og debattere kønsproblematikken i musikbranchen med unge. En generation, som kommer til at sætte præg på fremtiden, og som inspireres til at reflektere over egen og andres roller i (sam)arbejdsmæssige kontekster.

Om de medvirkende

Music Talks’ kerne er oplægsholderne – kvindelige, professionelle musikere, som er legemliggjorte eksempler på, at hårdt slid, gejst og viljestyrke er nødvendige ingredienser for at overkomme forhindringer i karrieren og livet. De er med andre ord rollemodeller, som kan inspirere og være med til at vise vej.

Mål og resultater

Med den nuværende indsats i 2020 er det planen, at Music Talks skal nå ud til 1300 unge fordelt på 10 efterskoler.

KONTAKT

Anders Ovesen

 

ovesen@rosa.org

 

22 13 84 44